back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιωάννης Παππάς: Αναγέννηση της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΙωάννης Παππάς: Αναγέννηση της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου της ανακαίνισης και της επισκευής της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής, από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Πρόκειται για ένα έργο εξεχούσης σημασίας και βαρύτητας, τόσο για την ιστορία των νησιών μας, αφού αποτελεί το πιο ιστορικό και το αρχαιότερο σε λειτουργία σχολείο της χώρας, όσο και για την διατήρηση της ορθόδοξης πίστης, αφού πρόκειται για το σχολείο το οποίο γαλουχεί και δημιουργεί άξιους και φωτισμένους κληρικούς.

Έπειτα από διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία και ενέργειες του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, και του σχολάρχη της Πατμιάδας, κ. Γιάννη Ζαρκαδούλα,  γνωστοποιήθηκε το ζήτημα της ανακαίνισης και επισκευής του σχολείου στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κύριο Κώστα Καραμανλή, τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε, κύριο Τίμο Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, κύριο Θανάση Γιάνναρη.

Η άμεση ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργείου και των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και του Δημάρχου Πάτμου Λευτέρη Πέντε, η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία των φορέων με τον Βουλευτή, απέδωσε καρπούς και έτσι υπεγράφη η σύμβαση του έργου της ανακαίνισης και επισκευής της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής, που αποτελεί απόφαση-σταθμό για την ιστορία της Πάτμου και της ορθόδοξης πίστης.

Ο κύριος Παππάς ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε, Τίμο Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Θανάση Γιάνναρη, που αφουγκραστήκαν την ιδιαιτερότητα και τη βαρύτητα του ζητήματος και προχώρησαν στην υλοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που είχε μείνει στάσιμο για 10 τουλάχιστον χρόνια.

Όπως τόνισε ο κύριος Παππάς «το συμβατικό κόστος ανέρχεται στο 1.452.660€, αλλάζοντας έτσι την όψη της σχολής, αναβαθμίζοντας τη και δίνοντας ξανά την αίγλη που της αξίζει, γεγονός για το οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, αφού οι πράξεις μας έχουν βαρύτητα και αξία για την ιστορία των νησιών μας.»

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ