back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών κατά του διοικητή των νοσοκομείων Κω-Ρόδου & Καλύμνου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΗ ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών κατά του διοικητή των νοσοκομείων Κω-Ρόδου & Καλύμνου

Επίθεση στο διοικητή των νοσοκομείων Ρόδου-Κω και Καλύμνου Βασίλη Παπανικόλα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας, λόγω της στάσης του στο θέμα της χτεσινής απεργίας του κλάδου που συμμετείχε στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπανικόλας έστειλε στις 23 του μήνα μία μέρα δηλαδή πριν την απεργία, έγγραφο στο διευθυντή του χειρουργικού τομέα Κώστα Κουτσόπουλο, με το οποίο ζητούσε την κανονική λειτουργία του χειρουργείου στις 24 του μήνα καθώς όπως ανέφερε ο σύλλογος των γιατρών δε γνωστοποίησε εγκαίρως τη συμμετοχή του σε αυτήν.

Ειδικότερα στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε και στο σύλλογο των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρονταν τα εξής: «σας γνωρίζουμε ότι αύριο ημέρα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 το χειρουργείο θα λειτουργήσει κανονικά διότι ο σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου μας δεν έχει καταθέσει εικοσιτέσσερις ώρες πριν τη συμμετοχή του στη 48ωρη απεργία για αύριο Τρίτη που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «κραυγαλέα περίπτωση απαγόρευσης νόμιμης απεργίας» και προσθέτει ότι ο διοικητής θα μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη αν το επιθυμούσε κάτι που δεν έκανε.
Πάντως ο κ. Βαρνάβας, επισημαίνει ότι η αποστολή τέτοιων εγγράφων στους γιατρούς αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους και ξεκαθαρίζει ότι αν αυτό επαναληφθεί θα κινηθεί εναντίον του κ. Παπανικόλα νομικά.

Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ με τον τίτλο «Διοικητής ή δικολάβος;» έχει ως εξής: «Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Παπανικόλας επιδίδεται σε περίεργα παιχνιδάκια σχετικά με τις απεργίες των γιατρών. Ενώ λοιπόν η σημερινή πανελλαδική απεργία έχει προκηρυχτεί από την ΑΔΕΔΥ, η οποία προφανώς έστειλε τη νόμιμη ενημέρωση στην κυβέρνηση, αυτός ζητά να λάβει επιπλέον ειδική ειδοποίηση και από την Ενωση Γιατρών Ρόδου.

Ούτε η ενημέρωση της ΟΕΝΓΕ προς το υπουργείο Υγείας φαίνεται πως ικανοποιεί τον κ. Παπανικόλα, γι αυτό και δίνει εντολή να πραγματοποιηθούν σε μέρα απεργίας κανονικά τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Είναι προφανές πως το έγγραφο του Διοικητή συνιστά κραυγαλέα περίπτωση απαγόρευσης νόμιμης απεργίας, ενέργεια η οποία διώκεται βάσει του νόμου 1264/82. Εάν ο κ. Παπανικόλας ήθελε να κινηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας ας προσέφευγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών στη Ρόδο.

Δεν τολμά όμως να το κάνει, βασιζόμενος στον εκφοβισμό που μπορεί να ασκήσει με τέτοια έγγραφα στους εργαζόμενους.
Ενημερώνουμε τον κ. Διοικητή πως η ΟΕΝΓΕ από κοινού με την Ένωση Γιατρών θα κινηθούν νομικά εναντίον του σε περίπτωση που επαναλάβει παρόμοιο ατόπημα».

rodiaki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ