back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η εφορία πουλάει μέσω internet 1.500 κατασχεμένες βίλες – Μόλις 5 στη Μύκονο, 590 στη Ρόδο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΗ εφορία πουλάει μέσω internet 1.500 κατασχεμένες βίλες – Μόλις 5 στη Μύκονο, 590 στη Ρόδο

Άραβες, Ρώσους και Κινέζους με λεφτά αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αγοράσουν 1.500 κατασχεμένες βίλες σε 7 νησιά όλης της χώρας.

Η ανάρτηση των προς πώληση ακινήτων θα γίνει στο διαδίκτυο με στόχο οι διαδικασίες να κινηθούν με ταχύτητα και να υπάρχει πρόσβαση στα πώληση ακίνητα από όλο τον κόσμο.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, οι βίλες -που θα έχουν χαμηλή τιμή εκκίνησης- προέρχονται από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων επιχειρηματιών και φυσικών προσώπων με μεγάλες οφειλές στο δημόσιο, είτε πραγματικά πτωχευμένων είτε απλώς κακοπληρωτών που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Συνολικά, οι πωλήσεις αφορούν σε 7 νησιά, από τα πλέον γνωστά και κοσμοπολίτικα της Ελλάδας και προκαλεί έκπληξη ότι η Μύκονος βρίσκεται στην τελευταία θέση της σχετικής λίστα με μόλις 5 ακίνητα.

Τα περισσότερα, τουλάχιστον το ένα τρίτο (590 ακίνητα) βρίσκονται στη Ρόδο και ακολουθούν η Σύρος με 310, η Κρήτη με 280, η Κως με 274, η Σαντορίνη με 31 και η Πάρος με 10 ακίνητα.

Η διαδικασία της πώλησης θα αποτελέσει πιλότο και για μελλοντικές δημεύσεις σε ακίνητα που βρίσκονται ήδη ή θα περιέλθουν στα χέρια της Εφορίας.

dimokratiki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ