Την ικανοποίηση του για την ενεργοποίηση των φορέων της Δωδεκανήσου στην κατεύθυνση της επαναφοράς του καθεστώτος μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. εξέφρασε ο Γιώργος Νικητιάδης Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού.
Ο κ. Νικητιάδης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με μοναδικό θέμα τους συντελεστές Φ.Π.Α η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου στη Ρόδο.
Ο κ. Νικητιάδης, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω την ικανοποίηση μου που οι φορείς της περιοχής μας δραστηριοποιούνται για την επάνοδο των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στη Δωδεκάνησο και στα άλλα νησιά. Προτίθεμαι να αναλάβω περαιτέρω νομοθετικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε να ασκηθεί και η κατάλληλη πίεση στο Εθνικό Κοινοβούλιο για την επίτευξη του στόχου μας για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.
Προσωπικώς έχω δραστηριοποιηθεί εντόνως για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. σε όλη τη Δωδεκάνησο. Τον Απρίλιο του 2024 κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση ζητώντας την επανεξέταση του ζητήματος για τη συνολική αποκατάσταση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας.
Ουκ ολίγες φορές έχω ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατήργησαν τους μειωμένους συντελεστές, εφαρμόζοντας χαμηλό Φ.Π.Α. σε πέντε μόνο νησιά του Αιγαίου. Τις ίδιες ευθύνες φέρει και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. που συνεχίζει την ίδια πολιτική. Η τακτική αυτή μάλιστα δημιουργεί τεράστιες ανισότητες μεταξύ των νησιών μας.
Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του έχει καταθέσει προτάσεις νόμου για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α το 2016 και το Νοέμβριο του 2018, που αγνοήθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως επίσης αγνοήθηκε και η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ το 2020 για να αρθούν οι αδικίες στα μικρά νησιά. Για την ιστορία να θυμίσω πως το ΠΑΣΟΚ το 1987 ήταν αυτό που με την Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου θέσπισε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. κατά 30% στη Δωδεκάνησο».