back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γλαρός Ιωάννης : Αποτελεί μεγάλη πρόκληση… η ενασχόληση με τα κοινά…

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΓλαρός Ιωάννης : Αποτελεί μεγάλη πρόκληση... η ενασχόληση με τα κοινά...

Συνέντευξη στον Νίκο Απόκοτο

O Γλαρός Ιωάννης σχεδίασε πλατφόρμα GIS (Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών) που την παραχώρησε δωρεάν στο Δήμο Ροδίων. Πραγματοποίησε έρευνα με θέμα την “Αξιοποίηση Τεχνολογίας WebGis” στον Δήμο Ροδίων. Επίσης έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει, χωρίς αμοιβή, εκπαιδευτικό Λογισμικό πιστοποιημένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο διατέθηκε στα δημόσια Τεχνικά σχολεία.

Το εκπαιδευτικό λογισμικό “Δικτυακός Παιδότοπος” του οποίου τυγχάνει σχεδιαστής-προγραμματιστής, κοσμεί την ψηφιακή βιβλιοθήκη του “Μουσείου Μπενάκη” και του “Μουσείου Τεχνολογίας”. Έχει συγγράψει πλήθος άρθρων στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο.

Διεξάγει πλήθος επιστημονικών ερευνών, μεταξύ αυτών “Νέες Τεχνολογίες στο Δημοτικό”, “Μελέτη υπογεννητικότητας στην πόλη της Ρόδου”, “Επίδραση του καφέ στην κατάρτιση των Φοιτητών των Ι.Ε.Κ.”,”Ευαισθητοποίηση πολιτών της Ρόδου στο πρόβλημα των ναρκωτικών”, ενώ τώρα τελευταία, είναι σε εξέλιξη η έρευνα με θέμα “Εθισμός παιδιών στα ψηφιακά παιχνίδια”.

Είναι σχεδιαστής εκπαιδευτικών λογισμικών, τα οποία έχουν ανακτηθεί στην εκπαιδευτική πύλη του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι ο κατ εξοχήν σχεδιαστής-προγραμματιστής της Ψηφιακής πλατφόρμας Αυτοαξιολόγησης “Εικονικό Εργαστήρι”. Σε εκπαιδευτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, υπήρξε εισηγητής με θέμα “Αυτοαξιολόγηση μαθητών μέσω διαδικτύου”.

Πρωταθλητής Αιγαίου στο άθλημα της Ιστιοπλοϊας κατηγορίας Optimist και διετέλεσε βαθμοφόρος και Ανιχνευτής στο 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων πόλεως Ρόδου. Έχει συγγράψει Λογοτεχνικό βιβλίο.

Στην μεγάλη παράταξη της Ν.Δ. συμμετέχει ανελλιπώς από τα εφηβικά του χρόνια, από την ΜΑΚΙ, στην ΟΝΝΕΔ, στην ΔΑΠ και στην ΔΑΚΕ.

Υπηρέτησε τον Ελληνικό Στρατό, ως υπαξιωματικός ειδικότητας Τεχνικός Τηλεπικοινωνιών και Radar. Είναι παντρεμένος και έχει δύο ανήλικες κόρες.

Εκλεγμένο μέλος στην ΔΗΜ. Τ.Ο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Μέλος Νομαρχιακής Συνέλευσης Δωδεκανήσου, Οργανωτικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Δωδεκανήσου.

Μόνιμος εκπαιδευτικός σε Δημόσιο Τεχνικό Σχολείο, Ειδικότητας Ηλεκτρονικός-Προγραμματιστής. Διετέλεσε υπεύθυνος εργαστηρίου. Διετέλεσε αν. Δ/ντής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ρόδου, υπεύθυνος για θέματα Σπουδών, μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής και Επιτροπής Εξετάσεων στο Νότιο Αιγαίο.

– κ. Γλαρέ, πόσο “δύσκολο” είναι σε τέτοιες στιγμές, ειδικά για τα πολιτικά κόμματα, να επιθυμεί κάποιος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο;

– «κ. Απόκοτε ευχαριστώ για αυτή την ερώτηση. Προφανώς και είναι δύσκολο, “ψυχοφθόρο”. Κάθε μέρα, φίλοι και μέλη του κόμματος, αλλά και πολίτες, διαμαρτύρονται για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα και τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητά μας… Είναι φυσιολογικό λοιπόν στο πρόσωπο των ενεργών μελών να αντικατοπτρίζεται η δυσαρέσκεια και εμείς, καλώς – κακώς να γινόμαστε αποδέκτες της δυσαρέσκειας αυτής..»

– Ποιο πρόβλημα, η Κοινωνία της Ρόδου, βιώνει τη μεγαλύτερη ένταση; Είναι η ανεργία ή ακόμη δεν αποτελεί το μείζον ζήτημα; Πώς το εισπράττετε;

– «Ο κάθε Πολίτης της Ρόδου, της Δωδεκανήσου εάν θέλετε, αξιολογεί τα προβλήματα της καθημερινότητάς του, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο… ανάλογα με τις ανάγκες του. Π.χ για τους νέους ανθρώπους της Δωδ/σου, είναι η ανεργία. Για τους συνταξιούχους είναι η μείωση των συντάξεών τους. Για τους δημοσίους υπαλλήλους οι επικείμενες αλλαγές του εργασιακού καθεστώτος καθώς και η μείωση των μισθών. Κατά την ταπεινή μου άποψη, το μεγαλύτερο πρόβλημα που βιώνει η Πατρίδα, είναι η έλλειψη προοπτικής,οράματος για ένα καλύτερο και ασφαλές μέλλον για την Πατρίδα και τα παιδιά μας.»

– Πώς βλέπετε την πρόταση για πλήρη απαγκίστρωση των υποψηφίων απ’ τα κόμματα; Μπορούν να έχουν τύχη υποψήφιοι δίχως χρίσματα;

– «κ. Απόκοτε, η λεγόμενη “απαγκίστρωση” των αυτοδιοικητικών απ’ τα πολιτικά κόμματα σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη συντελεστεί στην πράξη. Το σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε ένα νέο εκλογικό Νόμο, κατά την άποψή μου, τόσο για τις βουλευτικές όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να δοθούν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, χωρίς “δεσμεύσεις”, να ασχοληθούν με την πολιτική και τα κοινά. Η σωτηρία του τόπου στηρίζεται στην ενασχόληση σοβαρών, έντιμων πολιτών στα κοινά και σε θέσεις ευθύνης..Με “αγκυλωμένες” νοοτροπίες του παρελθόντος, είναι σίγουρο, ότι αδυνατείς να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις του μέλλοντος…. Τέλος, οφείλουμε όλοι εμείς οι ενεργοί Πολίτες, να αλλάξουμε τις πολιτικές και τα πρόσωπα.»

– Εσείς σκοπεύετε να ασχοληθείτε με τις δημοτικές εκλογές; Συζητείται το τελευταίο διάστημα έντονα το όνομα σας…

– «Είναι γεγονός ότι αποτελεί για την ταπεινότητα μου μεγάλη πρόκληση, η ενασχόληση με τα κοινά καθώς επίσης και η οποιαδήποτε προσφορά στην Κοινωνία. Επίσης γεγονός είναι ότι η επίλυση των προβλημάτων που βιώνει η Πατρίδα και οι Πολίτες, παίζουν πρωταρχικό ρόλο σε αυτήν την χρονική στιγμή…..»

– Εκτιμάτε ότι μέσα στο χειμώνα θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα του χωροταξικού του «Καλλικράτη 2», με τη δημιουργία νέου χάρτη στη Ρόδο;

– «Οι πληροφορίες που έχουμε, είναι ότι υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε να ανακληθεί η αδικία που υπέστη η Ρόδος μας . Δυστυχώς όμως, ο χρόνος είναι ελάχιστος και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες χρονοβόρες. .»

– Σας ευχαριστούμε

-Eυχαριστώ και εγώ κ. Απόκοτε για τον χρόνο σας και για το βήμα που μας δώσατε.

rodosinfonews.com

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ