back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Λύθηκε το ζήτημα των περιορισμών στις αγοραπωλησίες από αλλοδαπούς τρίτης χώρας και ομογενείς».

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΓιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Λύθηκε το ζήτημα των περιορισμών στις αγοραπωλησίες από αλλοδαπούς τρίτης χώρας και ομογενείς».

Από τον Απρίλιο του έτους 2023, που εκδόθηκε η προηγούμενη ΚΥΑ, σχετικά με τον καθορισμό δικαιολογητικών για την άρση της απαγόρευσης των δικαιοπραξιών σε παραμεθόριες περιοχές , είχαν δημιουργηθεί πλείστα προβλήματα στην απόκτηση εμπραγμάτων και ενοχικών δικαιωμάτων από αλλοδαπούς τρίτων χωρών και ομογενείς, διότι είχε τεθεί ο ποσοστιαίος περιορισμός του 3% των ημεδαπών δικαιωμάτων και του 15% επί του εδάφους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεδριάζει η επιτροπή Παραμεθορίου του αρ.26 ν.1892/90 και δεν μπορούσαν να εκδοθούν αποφάσεις άρσης απαγόρευσης και δεν προχωρούσαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων κυρίως.

Προκειμένου να λυθεί το εν λόγω ζήτημα η νομική υπηρεσία του Υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παππά, συνέταξε τροποποίηση της εν λόγω ΚΥΑ εξαλείφοντας τους ποσοστιαίους περιορισμούς, η οποία και προωθήθηκε στους αρμόδιους Υπουργούς, αρχής γενομένης από τον Υπουργό Άμυνας κ. Δένδια και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη.

Η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Δημητρίου Χούπη, είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση της σχετικής νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπογράφεται  από τα Υπουργεία  Άμυνας , Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης  και Προστασίας του Πολίτη και απαλείφει τους ποσοστιαίους περιορισμούς που δημιουργούσαν το πρόβλημα .

Το ζήτημα, έχει ιδιαίτερη σημασία για τα νησιά της Δωδεκανήσου καθώς και όλες τις παραμεθόριες περιοχές , διότι, με τον τρόπο αυτό, ανοίγει ο δρόμος ξανά, για την άρση της απαγόρευσης των δικαιοπραξιών και την υλοποίηση επενδύσεων στα νησιά μας από αλλοδαπούς και Έλληνες ομογενείς.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ