back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιάννης Παππάς: “Επί τέλους, δικαιώνεται ο αγώνας, για την αποσύνδεση της ορφανικής σύνταξης από το επίδομα της ΒΝΥ”

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΓιάννης Παππάς: “Επί τέλους, δικαιώνεται ο αγώνας, για την αποσύνδεση της ορφανικής σύνταξης από το επίδομα της ΒΝΥ”

«Σημαντική και ανθρώπινη, η απόφαση της κυβέρνησης, καθώς, η διακοπή του επιδόματος κάλυψης του πρόσθετου κόστους, των αναγκών, που προκύπτουν από την αναπηρία, δημιούργησε σοβαρότατα προβλήματα, στην αξιοπρεπή διαβίωση των πασχόντων και των οικογενειών τους» δήλωσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς, αναφερόμενος στη σημαντική, θετική απόφαση επί του ζητήματος , που αποτελεί χρόνιο αίτημα πολλών οικογενειών σε όλη τη χώρα.

Ο αγώνας διαρκείας του αναπηρικού κινήματος, βρήκε ομόφωνη ανταπόκριση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. προκειμένου, μια σκληρή αδικία, να αποκατασταθεί.

Ως προς το θέμα, αναμένεται τις επόμενες ημέρες, να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση, για την αποκατάσταση του σοβαρού προβλήματος της διακοπής του προνοιακού επιδόματος τέκνων με βαριά νοητική αναπηρία, όταν τους χορηγηθεί η σύνταξη των θανόντων γονέων τους – που ούτως ή άλλως δικαιούνται – όταν το ποσό, είναι μεγαλύτερο από την κατώτερη βασική σύνταξη του ΟΓΑ.

Αποτελεί θέμα ανθρώπινης σκέψης, ανταπόκρισης και ευαισθησίας, χαρακτηριστικά, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αποδείξει πολλές φορές με τις πράξεις της. Το βιοποριστικό ζήτημα των ατόμων με αναπηρία γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, ιδιαίτερα όταν οι ίδιοι, χάνουν τους γονείς τους, συνεπώς και το μοναδικό στήριγμα στη ζωή τους.

Η διακοπή του επιδόματος, τους απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αξιοπρεπούς διαβίωσης, συνεπώς η επαναφορά του, δίνει δίκαιη οικονομική ανάσα και ανακούφιση στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Και αυτό, αποτελεί γεγονός που επικροτεί, όλη η ελληνική κοινωνία.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ