Την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 η Συντονίστρια της Γραμματείας Δικαιωμάτων του παιδιού ΝΔ για τα Δωδεκάνησα, κ. Κατερίνα Α. Εμμανουήλ, επισκέφθηκε το Παράρτημα ΑΜΕΑ Δομή Ανηλίκων, Αγίου Ανδρέα Ρόδου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της εκεί, περιηγήθηκε στους χώρους της δομής, τους κοιτώνες, την αίθουσα προετοιμασίας και παρασκευής των γευμάτων, τις αίθουσες αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και τα γραφεία της διοίκησης.
Η κα. Εμμανουήλ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Πρόεδρο των προνοιακών ιδρυμάτων για θέματα που άπτονται της λειτουργίας του ιδρύματος και ενημερώθηκε για σημαντικά ζητήματα.
Η Δομή ανηλίκων Αγίου Ανδρέα αποτελεί το Παράρτημα ΑΜΕΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του Κέντρου είναι η περίθαλψη και η στήριξη παιδιών που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης, που σε πολλές περιπτώσεις στερούνται της απαιτούμενης οικογενειακής φροντίδας. Το Κέντρο φιλοξενεί σήμερα 22 παιδιά.