back to top
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Εντοπισμός 23 αλλοδαπών στο Αγαθονήσι

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΕντοπισμός 23 αλλοδαπών στο Αγαθονήσι

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους, που κινούταν με ταχύτητα προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση το Αγαθονήσι.

Αμέσως στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος, το οποίο προσέκρουσε σκοπίμως σε βραχώδη ακτή.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς, οι οποίοι στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε έτερο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου της Σάμου.

Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκε ένας (01) ακόμα αλλοδαπός σε βραχώδη ακτή, κοντά στο σημείο προσάραξης του ταχύπλοου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Πυθαγορείου της Σάμου, συνοδεία στελεχών του Αστυνομικού Σταθμού του Αγαθονησίου.

Συνολικά, οι είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ