Τις τεχνικές λεπτομέρειες για την προμήθεια, τον ειδικό εξοπλισμό και τη στελέχωση τριών σκαφών του Λιμενικού Σώματος που θα χρησιμοποιηθούν από το επόμενο καλοκαίρι ως πλωτά ασθενοφόρα και θα παρέχουν υπηρεσία στο μεγαλύτερο μέρος των νησιών του Αιγαίου, συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στελέχη της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η χρηματοδότηση της προμήθειας των τριών σκαφών, έχει εξασφαλιστεί από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας Κύπρου με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Τα συγκεκριμένα σκάφη εκτός τη στελέχωσή τους από λιμενικούς θα έχουν γιατρό και νοσηλευτή του ΕΚΑΒ, ενώ θα έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τη μεταφορά ενός ασθενούς που χρήζει περίθαλψης.
Τα σκάφη θα δραστηριοποιούνται σε όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και του Βόρειου Αιγαίου, ενώ θα λαμβάνουν μέρος και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων.
Η προκήρυξη για την προμήθεια των τριών σκαφών αναμένεται να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ από το επόμενο καλοκαίρι θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία
Πηγή newsbeast.gr


















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Ευχές από τον Πρεσβευτή της Λέρου, Γιώργο Παυλή, προς τον Λεριακό λαό
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων