back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος σε νησιά της Δωδεκανήσου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΔωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος σε νησιά της Δωδεκανήσου

Το Σάββατο 14-9-2013, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά των οικογενειών που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου.

Οδοντίατροι της πόλης μας, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα της υπεύθυνης Κοινωνικής Μέριμνας, Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Μουτάφη Δέσποινας, άνοιξαν τα ιατρεία τους και με περισσή ευαισθησία εξέτασαν τα παιδιά και ενημέρωσαν τους γονείς τους για την υγιεινή και την κατάσταση των δοντιών τους, παρουσία κοινωνικών λειτουργών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας.

Οι οδοντιατρικές εργασίες που χρειάζονται τα παιδιά καταγράφηκαν και οι θεραπείες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν κατά την επίσκεψη της κινητής οδοντιατρικής μονάδας του Χαμόγελου του Παιδιού που θα βρίσκεται στη Ρόδο τον Οκτώβριο.

Η αποστολή της κινητής μονάδας αποτελεί μια πρωτοβουλία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στελεχωμένη με εθελοντές οδοντιάτρους, η κινητή μονάδα θα επισκεφθεί νησιά της Δωδεκανήσου που στερούνται οδοντιάτρου και θα πραγματοποιήσει δωρεάν προληπτικό έλεγχο και θεραπείες σε παιδιά και ενήλικες.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και η κ. Μουτάφη ευχαρίστησαν θερμά στο πρόσωπο του προέδρου κ. Διακογεωργίου Νικολάου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου για την προσφορά του.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ