back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δήλωση Μάνου Κόνσολα για τους πρόσφυγες

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΔήλωση Μάνου Κόνσολα για τους πρόσφυγες

O Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή το ενδεχόμενο αντιμετώπισης ενός κύματος προσφύγων από την Συρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα μεγάλο κύμα προσφύγων από μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, είναι υπαρκτό.

Το βάρος αντιμετώπισης και φιλοξενίας του κύματος προσφύγων, δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της η Ελλάδα, δεν μπορούν να το επωμιστούν τα νησιά του Αιγαίου.

Όσοι σκέφτονται να δημιουργήσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και φιλοξενίας προσφύγων σε τουριστικές περιοχές της χώρας, υπονομεύουν το τελευταίο προπύργιο οικονομικής ανάπτυξης που αντέχει και παράγει πλούτο σε αυτή τη χώρα.

Η αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου ρεύματος προσφύγων είναι Ευρωπαϊκό και Διεθνές ζήτημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα-αποθήκη.

Η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έχει πολύ ορθά επισημάνει, ότι από το 2008 υπάρχει ευρωπαϊκό σύμφωνο αλληλεγγύης και κοινής ανάληψης κινδύνων και βαρών, από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε σε περίπτωση που υπάρξει ένα μαζικό κύμα προσφύγων.

Το Σύμφωνο αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα, το ζήτημα πρέπει να τεθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων άμεσα».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ