Την Κυριακή 14 Απριλίου θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές ανά περιφέρεια, προκειμένου να συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 08.00π.μ και θα ολοκληρωθεί στις 08.00μ.μ.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και οι φίλοι, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές συμπληρώνοντας την φόρμα φίλου/ης η οποία θα είναι διαθέσιμη στα εκλογικά κέντρα. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ο κάθε ψηφοφόρος καταβάλλει εκλογική συνδρομή ύψους 2€.
Στο νησί της Ρόδου οι εκλογές θα διεξαχθούν στα εξής 4 σημεία:
- Ρόδος (Πόλη) : Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Εθν. Αντιστάσεως & Λάρνακας 5 , 1ος Όροφος
- Αφάντου: Πρώην Δημαρχείο, Πλατεία Αφάντου
- Κρεμαστή: Πνευματικό Κέντρο
- Γεννάδι: Πρώην Δημαρχείο Γενναδίου, Νότια Ρόδος
Στο νησί της Σύμης κάλπη θα υπάρχει:
- Πνευματικό Κέντρο, Ισόγειο
Στα υπόλοιπα νησιά του συγκροτήματος της Νότιας Δωδεκανήσου (Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Καστελλόριζο) οι εκλογές θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά.
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποψήφιοι είναι:
Από τα Δωδεκάνησα
- Βυρίνης Αθανάσιος , Μαθηματικός
- Παπακαλοδούκας Γεώργιος, Φιλόλογος
Από τις Κυκλάδες
- Αγγελετάκη Αλεξάνδρα, Αρχαιολόγος
- Γιαννακά Αικατερίνη, Συνταξιούχος Υπ. Οικονομικών
- Μπαρμπούνη Δήμητρα, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας
Σε αυτή την άμεσα δημοκρατική και καινοτόμο διαδικασία καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες που θέλουν να έχουν λόγο, να συμμετέχουν συμβάλλοντας έτσι στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές.
















![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup