back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήλωση Γάκη για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΔήλωση Γάκη για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι

Δημήτρης Γάκης: «Η πρόσφατη τραγωδία στο Ανατολικό Αιγαίο επιβεβαιώνει ότι η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης πρέπει να καταστεί υπόθεση ολόκληρης της Ευρώπης»

Μετά το ναυάγιο ξύλινου σκάφους, όπου επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, δήλωσε:

«Με θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τη νέα πολύνεκρη τραγωδία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, κοντά στο Αγαθονήσι αυτή τη φορά. Ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, μεταξύ τους ζωές μικρών παιδιών. Η επανάληψη για μια ακόμη φορά ενός τέτοιου τραγικού επεισοδίου δεν πρέπει να μας κάνει να συνηθίσουμε τη φρίκη και να εξοικειωθούμε μ’ αυτήν. Αντίθετα, πρέπει να ενισχύει την απόφασή μας να διατρανώσουμε ένα ηχηρό «ποτέ ξανά», για να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να την αποτρέψουμε στο μέλλον. Προσπάθεια να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, που συνθλίβεται ανάμεσα στις συμπληγάδες των αντικρουόμενων κρατικών επιδιώξεων και των παράνομων συμφερόντων των διακινητών.

Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή υπόθεση και κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά στην τραγωδία που εξακολουθεί να εκτυλίσσεται μπροστά μας, και τούτη τη φορά στη νοτιοανατολική εσχατιά των Ευρωπαϊκών συνόρων».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ