Feb 24, 2020 Last Updated 17:34, στις 23-02-2020

Δ. Κρεμαστινός: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος στα Δωδεκάνησα

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Δωδεκανησιακά νέα
Εμφανίσεις: 6353 φορές

Την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα επανέλαβε χθες το βράδυ στη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης για την ονομαστική του εορτή ο πρώην υπουργός κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Κρεμαστινός επανέλαβε κατηγορηματικά αυτό που είχε ανακοινώσει αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Δωδεκανήσου. Ο κ. Κρεμαστινός δεν έκρυψε την πικρία του για το εκλογικό αποτέλεσμα επισημαίνοντας ότι στις τελευταίες εκλογές αισθάνθηκε πολύ μόνος και αβοήθητος ακόμα κι απ’ αυτούς που προσωπικά είχε βοηθήσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα στη διάρκεια των ευρωεκλογών.

«Δεν επιθυμώ να είμαι ο μοναδικός βουλευτής σ’ ένα κόμμα που η νοοτροπία ορισμένων στελεχών του έπαψε να είναι αυτή που ήταν στο παρελθόν» τόνισε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του ο πρώην υπουργός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και χθες αρκετοί Ροδίτες και Ροδίτισσες έχουν ζητήσει από τον κ. Κρεμαστινό να αναθεωρήσει την απόφασή του και να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα και προφανώς για το λόγο αυτό θεώρησε ότι θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Ειδικότερα, στη σύντομη ομιλία του στη διάρκεια της εκδήλωσης όπου έσπευσαν εκατοντάδες φίλοι του για να του ευχηθούν ο κ. Κρεμαστινός τόνισε τα εξής:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά που ήρθατε ή τηλεφωνικά μου είπατε τα “χρόνια πολλά” για τη γιορτή μου.  Όπως κάθε χρόνο βρισκόμαστε και εφέτος στη γιορτή μου για τα “χρόνια πολλά” όμως  θα ήταν παράλειψή μου να μην σας αποκαλύψω ότι γιορτάζω σήμερα εδώ και όχι στην Αθήνα γιατί θέλω να αποσυνδέσω τη γιορτή μου από τη βουλευτική εκλογή. Δηλαδή ο λόγος που γιόρταζα εδώ κάθε χρόνο δεν είχε σκοπιμότητα πολιτική.   
                      
Όπως ξέρετε και για όσους δεν το γνωρίζετε το επαναλαμβάνω ότι πριν από τις τελευταίες εκλογές είχα πει και γράψει προς τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, τον κ. Παπανικόλα ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα είμαι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα. Αυτό το είχα πράξει πριν από τις εκλογές για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η απόφασή μου συνδέεται με το εκλογικό αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα το οποίο εγνώριζα διότι οι εταιρείες δημοσκόπησης με είχαν πληροφορήσει ότι λόγω του εκλογικού νόμου η έδρα θα διασφαλιζόταν μόνο εάν το ΚΙΝΑΛ έπαιρνε στα Δωδεκάνησα άνω του 15%, ποσοστό το οποίο δεν πήρε πουθενά σε πενταεδρική περιφέρεια σε όλη τη χώρα. Έτσι εξελέγησαν στην Αθήνα οι βουλευτές με ποσοστά 5,5 και 6% ενώ η Δωδεκάνησος με το 10,5 περίπου τις εκατό δεν εξέλεξε βουλευτή. Για να επιτευχθεί το 15% θα έπρεπε να κινητοποιηθεί όλο το κόμμα κεντρικά και περιφερειακά. Γεγονός που δυστυχώς δεν συνέβη!!! Έτσι χάθηκε η μοναδική έδρα που είχε το ΠΑΣΟΚ σε όλο το Αιγαίο.          
                                      
Παρά τα σκοπίμως λεγόμενα και γραφόμενα πήραμε στη Δωδεκάνησο 2,5 μονάδες πάνω συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές του 2015.  Όμως πρέπει να  σας ομολογήσω ότι αισθάνθηκα πολύ μόνος και αβοήθητος κατά την προεκλογική περίοδο περιοδεύοντας από το Αγαθονήσι μέχρι το Καστελόριζο.                                    
Πού ευρίσκοντο αυτοί που προσωπικά βοήθησα στις Ευρωεκλογές; Είχαν εξαφανιστεί.                                                  
Ποια ήταν η κομματική αντίδραση σε κεντρικό επίπεδο κατά την προεκλογική περίοδο όταν έβλεπαν να περιοδεύουν ακόμα και στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου ο τότε πρωθυπουργός και ό νυν πρωθυπουργός με τα  επώνυμα στελέχη τους;

Γνωρίζετε ότι με κάλεσαν να πολιτευθώ στα Δωδεκάνησα για να προσφέρω οι πρωθυπουργοί του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης και Γιώργος  Παπανδρέου και προσέφερα ό,τι μπορούσα. Ήρθα για να βοηθήσω, ήρθα για να ενώσω όχι να διχάσω. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ εξέλεξε 3 από τους 4 βουλευτές το 2000 και 4 από τους 5 βουλευτές το 2009.

Δε επιθυμώ να εκλέγομαι ως ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος επαγγελματικά.  Δεν θα ήθελα να είμαι ο μοναδικός βουλευτής σε ένα κόμμα που η νοοτροπία ορισμένων στελεχών του έπαψε να είναι αυτή που ήταν στο παρελθόν.
Όμως εγώ οφείλω να σας ευχαριστήσω όλους που με επιλέξατε για άλλη μια ακόμη φορά πρώτο κατά σειρά βουλευτή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.
Γι’ αυτό θέλω να παραμείνουμε φίλοι αγαπημένοι και πολιτικοποιημένοι.
Σας ευχαριστώ για όλα».

rodiaki.gr


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook