back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αρνείται τις κατηγορίες ο 40χρονος υπαξιωματικός που συνελήφθη για την μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑρνείται τις κατηγορίες ο 40χρονος υπαξιωματικός που συνελήφθη για την μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο

ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ


Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο 40χρονος υπαξιωματικός του στρατού Μ. Κ. του Β. που κατοικεί μόνιμα στην Ίστριο, αναφορικά με τα όσα του αποδίδονταιγια τα αίτια της πυρκαγιάς στην Νότια Ρόδο.

Ο υπαξιωματικός κρατείται και λόγω της ιδιότητάς του θα μεταφερθεί το απόγευμα στην Αθήνα προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου.

Όπως δήλωσε στο Rodosalarm ο δικηγόρος τους κ. Στέλιος Κιουρτζής, ο πελάτης του έκανε πράγματι μπάρμπεκιου στην αυλή του σπιτιού του, αλλά δύο ώρες πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς η οποία ξεκίνησε από σημείο πολύ μακριά από το σπίτι του. Μάλιστα πρόσθεσε ότι είχε φροντίσει και έσβησε με πολύ νερό τα κάρβουνα, γεγονός που προκύπτει και από φωτογραφίες που εμφανίζουν την στάχτη και τα κάρβουνα μέσα σε λάσπη.

Ο κ. Κιουρτζής χαρακτήρισε τις κατηγορίες αίολες και ότι ο πελάτης του βρίσκεται πράγματι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς δεν μπορεί να αντέξει το βάρος μιας κατηγορίας που προκάλεσε την τεράστια καταστροφή στη Νότια Ρόδο.

Απέναντι στα παραπάνω η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού υποστηρίζει ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπίθες που σήκωσε ο αέρας και τις μετέφερε σε γειτονική δασική περιοχή.

Ο κ. Κιουρτζής δήλωσε ακόμα ότι ο 40χρονος υπαξιωματικός, πατέρας δύο παιδιών, είναι πειθαρχημένος και άψογος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στο Στρατό και πώς δεν θα διέπραττε ποτέ μια τέτοια επιπολαιότητα. Καλό είναι, πρόσθεσε, σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις να αναζητούνται οι πραγματικοί δράστες και όχι ένας οποιοσδήποτε για διάφορους λόγους.

Rodosalarm

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ