back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απολογισμός εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑπολογισμός εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις από το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου.

Σε κλίμα πολύ ευχάριστο και εποικοδομητικό έλαβε χώρα δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για τις εξαρτήσεις στο Γενικό Νοσοκομείο  – Κέντρο Υγείας “Το Βουβάλειο”.  Συνολικά 15 άτομα από το προσωπικό παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση, ενώ ανταλλάξαμε απόψεις για καίρια ζητήματα και συζητήσαμε από κοινού τη διεύρυνση περαιτέρω συνεργασίας μας. Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Νικόλαο Φανιό, τον ψυχίατρο κ. Μαύρο Μιχάλη, την ψυχολόγο κα Κυπραίου Έλενα, καθώς επίσης όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη συμμετοχή. Παράλληλα, ακολούθησε και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε καταστήματα, φαρμακεία και υπηρεσίες της Πόθιας, του Μασουρίου και της Χώρας Καλύμνου.

Επιπλέον, σε συνέχεια των δράσεων μας,  επισκεφτήκαμε το Επαρχείο Καλύμνου και συγκεκριμένα συναντήσαμε τον Έπαρχο Καλύμνου κ. Εμμανουήλ Μουσελλή και την κα Αγγελική Πιζάνια, κοινωνική λειτουργό και Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για θέματα εξαρτήσεων, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε ουσιαστική συζήτηση για την έξαρση των κοινωνικών φαινομένων και την ανάγκη συνεργασίας μας για κοινές δράσεις πρόληψης με το Επαρχείο Καλύμνου. Ακολούθως διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σε υπηρεσίες και καταστήματα στην περιοχή Βαθύς Καλύμνου.

Συγχρόνως,  έλαβε χώρα μια σημαντική δράση πρόληψης και ενημέρωσης στο δασάκι 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου, κατά την οποία 12 πρόσκοποι παρακολούθησαν το σεμινάριο “Ο επαγγελματικός προσανατολισμός ως ανασταλτικός παράγοντας επικίνδυνων συμπεριφορών”. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την ενεργή συμμετοχή, καθώς και τον Αρχηγό του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων κ. Γεώργιο Κάτρη για τη διοργάνωση. Το διήμερο δράσεων έγινε σε συνεργασία με την  Κινητή Μονάδα Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων ν.Ρόδου, που είναι ενταγμένη στο Ε.Π  “Νότιο Αιγαίο 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας, όπου και πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό αφιέρωμα από το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου και τη Θεατρική Ομάδα Καλύμνου. 200 συμπολίτες μας παρακολούθησαν ένα βιωματικό αφιέρωμα με θέμα την εξάρτηση, μέσα από μία καλλιτεχνική ματιά, όπου ακούστηκαν αποσπάσματα από βιβλία, ποίηση, στίχους, μαρτυρίες από μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και εξαιρετική μουσική από καλλιτέχνες. Ευχαριστούμε εγκάρδια τη Θεατρική Ομάδα Καλύμνου, για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας, για την ευαισθησία τους σε θέματα εξαρτήσεων και την ανιδιοτελή προφορά τους. Τέλος, ευχαριστούμε το Δήμο Καλυμνίων για την παραχώρηση του χώρου και την δέσμευσή του για την πραγματοποίηση των προβών.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ