back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάντηση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ στα σχόλια του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου για το ΦΠΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑπάντηση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ στα σχόλια του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου για το ΦΠΑ

Με αφορμή τα σχόλια του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ. Χατζημάρκου στο δελτίου τύπου για το ΦΠΑ με τίτλο “Δοσίλογοι και προδότες δεν βρήκαν γωνιά  στην ιστορία που να τους άντεχε”, από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Δεν θα βρίσκαμε κανένα λόγο ν’ απαντήσουμε στους αήθεις χαρακτηρισμούς του κ. Γ. Χατζημάρκου, αν δεν κατείχε τη θεσμική ιδιότητα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κ. Χατζημάρκο. Δωσίλογους, προδότες, μειοδότες, πεμπτοφαλαγγίτες και άλλους παρόμοιους αστέρες, αναζητήστε τους στον πολιτικό χώρο που σας εξέθρεψε και σας στηρίζει μέχρι σήμερα!

Η Αριστερά ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και του τόπου.

Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη. Υπερασπιζόμαστε το κεκτημένο των νησιών μας για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και διευρύνουμε την απαίτησή μας για ένα ολοκληρωμένο και ουσιαστικό πλαίσιο νησιωτικών πολιτικών. Μετέχουμε και πρωτοστατούμε στην πάλη του λαού και των φορέων του για τη διατήρησή τους, στηρίζοντας τον αγώνα της κυβέρνησης απέναντι στις ιταμές απαιτήσεις των δανειστών, την όρεξη των οποίων άνοιξαν πέντε χρόνια τώρα οι πολιτικοί σας μέντορες και συνοδοιπόροι. Μακάρι κ. Χατζημάρκο να ήταν αντίστοιχη η αντίδρασή σας όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αύξησαν μέχρι και 5 μονάδες (από 18 στο 23%!) το ΦΠΑ στη χώρα.

Στηλιτεύουμε ταυτόχρονα όσους αυτόν τον αγώνα που πρέπει να είναι κοινός και ενωτικός, επιδιώκουν να τον διαστρεβλώσουν με φτηνά επικοινωνιακά ευρήματα, μετατρέποντάς τον σε αγώνα κατσαρόλας. Αυτοί είναι που φαλκιδεύουν το παλλαϊκό αίτημα των νησιωτών, αυτοί είναι που δεν θα βρουν γωνιά για να κρυφτούν κι αέρα ν’ αναπνεύσουν, όταν με τα καμώματά τους αποδυναμώσουν την ενότητα τους. Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια, με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, με επιδοτήσεις και θαλασσοδάνεια, απαλλαγές και ατέλειες, φοροδιαφυγές και εισφοροδιαφυγές, αυγατίζουν τα κέρδη τους, σε βάρος των ανασφάλιστων και απλήρωτων εργαζομένων, σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων που βουλιάζουν αβοήθητοι κι απροστάτευτοι στην καταστροφική λαίλαπα των μνημονίων.

Η αυτοδιοίκηση την οποία εκπροσωπείτε κ. Χατζημάρκο, οφείλει να ενώνει κι όχι να διχάζει το λαό που εκπροσωπεί. Αν δεν το αντιλαμβάνεστε, τότε προσφέρετε κακή υπηρεσία στον τόπο!»

{widget:social-share-button}

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ