back to top
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση της Δωδεκανησιακής Πρωτοβουλίας Μηχανικών για τις εκλογές του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑνακοίνωση της Δωδεκανησιακής Πρωτοβουλίας Μηχανικών για τις εκλογές του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Σε ανακοίνωσή της η Παράταξη “Δωδεκανησιακή Πρωτοβουλία Μηχανικών” αναφέρει τα εξής αναφορικά με τις εκλογές του Επιμελητηρίου:

Σε μια εποχή που η κοινωνία αντιμετωπίζει σωρεία από τεχνικά ζητήματα που χρήζουν άμεσων λύσεων, είναι απαραίτητο η πολιτεία και οι πολίτες εν γένει, να μπορούν να αποταθούν στον θεσμοθετημένο τεχνικό και επιστημονικό σύμβουλο της πολιτείας, ο οποίος είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια, ο φορέας μας, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, αποδυναμώθηκε και άλλαξε πορεία πλεύσης. Στόχος μας σήμερα, είναι να ανατρέψουμε τις παθογένειες αυτές και να επαναφέρουμε το ΤΕΕ στην ορθή του πορεία, προς όφελος του τόπου και των μηχανικών.

Ως φορέας, το ΤΕΕ, έχει και το ρόλο αλλά και την ευθύνη απέναντι σε όλη την κοινωνία, να αναδείξει τα προβλήματα του σήμερα, να προτείνει λύσεις, και να συμβάλει στον σχεδιασμό του «αύριο» μαζί με την πολιτεία.

Στις επικείμενες εκλογές των περιφερειακών οργάνων του ΤΕΕ, στις 19 Μαΐου του 2024, η παράταξή μας, η Δωδεκανησιακή Πρωτοβουλία Μηχανικών – ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ., κατάρτησε ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από συνάδελφους μηχανικούς, με έδρα εργασίας αλλά και καταγωγής από τα περισσότερα νησιά της Δωδεκανήσου, όλων των ειδικοτήτων και από διαφορετικούς τομείς απασχόλησης και ειδίκευσης, ώστε να είναι δυνατή η συμβολή μας σε κάθε τεχνικό ζήτημα που απασχολεί τον τόπο αυτό.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους μηχανικούς αλλά και στους πολίτες, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη του φορέα μας ώστε να τον καταστήσουμε τον πραγματικό σύμβουλο της πολιτείας και της κοινωνίας, όλοι εμείς συγκροτημένα σχεδιάζουμε τις δράσεις μας και το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα του ΤΕΕ Δωδ/σου.

Για την παράταξη

Γεράσιμος Παρασκευάς

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ