Ανοιχτή συζήτηση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την αναθεώρηση του Συντάγματος, με εισηγητή τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, πρώην Πρόεδρο του Συνασπισμού, την προσεχή Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο Δημοτικό κινηματοθέατρο Ρόδου.
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα.
Η Συνταγματική αναθεώρηση δεν είναι απλώς αναγκαία, είναι απαίτηση της κοινωνίας. Η συζήτηση για το Σύνταγμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια δραματική ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς επιτήρησης. Αυτό σημαίνει περιορισμένη κυριαρχία, ακρωτηριασμένη δημοκρατία, δέσμια των μνημονιακών πολιτικών. Χρειαζόμαστε ένα Σύνταγμα σύγχρονο το οποίο να προασπίζει τα συμφέροντα της κοινωνίας, όλου του ελληνικού λαού, από τις ανεξέλεγκτες νεοφιλελεύθερες ορέξεις των «ελεύθερων αγορών».
Η αναθεώρηση οφείλει να αντιμετωπίσει σύγχρονες θεσμικές ανάγκες, να επιλύσει προβλήματα δυσλειτουργίας του κοινοβουλευτικού συστήματος, να θωρακίσει τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών στο κοινωνικό κράτος που προσδοκούμε.


















![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup