back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η χτεσινή αυτοκτονία της ΝΔ με τις off shore

ΑΠΟΨΕΙΣΗ χτεσινή αυτοκτονία της ΝΔ με τις off shore

Παραφράζοντας τη φράση του Νίκου Μπογιόπουλου, αν θέλει κανείς να μιλήσει για μία από τις βασικές αιτίες των δεινών της χώρας δεν έχει παρά να φωνάξει: «Είναι η αντιπολίτευση ηλίθιε».

Χτες, στο πρόσωπο της ΝΔ  η αντιπολίτευση απέδειξε, ότι είναι ανίκανη να βάλει γκολ ακόμα και μόνη της μπροστά σε κενή εστία! Και μ αυτό τον τρόπο συμπληρώνει το πάζλ των πολιτικών ολέθριων σφαλμάτων της σε βάρος του λαού και του εαυτού της, τα οποία, μαζί με τα αντίστοιχα του ΠΑΣΟΚ έχουν φέρει τη χώρα σ αυτό το χάλι και αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μετά από 15 μηνών διακυβέρνηση και με παρενθέσεις ανηθικότητας σαν το κοινοβουλευτικό ξέπλυμα του υπουργού Γ Σταθάκη, που ξέχασε να δηλώσει κοντά 2 εκατομ. ευρώ στη φορολογία του ατιμωρητος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για πρώτη φορά αποδείχτηκε πριν τρείς μέρες, πέρα από κάθε αμφιβολία για τον κάθε πολίτη, ότι κατέχει το ανήθικο πλεονέκτημα.

Η ψήφιση «νύχτα» στην κυριολεξία, του νόμου που ισχύει αυτή τη στιγμή που μιλάμε, και που επιτρέπει σε πολιτικούς και δημόσιους υπάλληλους να έχουν συμμετοχή σε off shore εταιρίες, έδωσε και στον τελευταίο πολίτη να καταλάβει ότι η συγκυβέρνηση ξέπλενε δικά της παιδιά και ότι το λιγότερο, είναι κι αυτή τόσο διεφθαρμένη όσο κι εκείνοι από τους αντιπάλους της τους οποίους καταγγέλλει.

Αυτό ήταν το ισχυρότερο και καταλυτικότερο χτύπημα στο τελευταίο προπύργιο που απέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, των δήθεν ηθικών και άσπιλων διωκτών της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Χτύπημα στο κεφάλι.

Όπως έγραψε και χτες η στήλη, το παιχνίδι ήταν στημένο έτσι που να ξεπλένει αυτόν ή αυτούς που ήθελε η κυβέρνηση και σε δεύτερο χρόνο, με ένα νέο νόμο-προκάλυμμα, να ζητάει από την αντιπολίτευση με ονομαστική ψηφοφορία να δεχτεί μια συνολική απαγόρευση συμμετοχής σε εταιρίες του εξωτερικού. Με την ελπίδα ότι η ΝΔ θα αρνηθεί να ψηφίσει και θα δώσει έτσι στους πολίτες την πεποίθηση ότι θέλει κι εκείνη να καλύψει δικούς της ανθρώπους.

Κι αυτό θα το έλεγαν οι πολίτες γιατί η συντριπτική πλειονότητα του λαού, που έχει τραβήξει και τραβάει τα μύρια όσα, ανατριχιάζει στην ιδέα ότι υπάρχουν πολιτικοί που μπορούν να έχουν ή να διαχειρίζονται λεφτά έξω όταν ο ίδιος δεν έχει καν λεφτά μέσα και όσα έχει τα τραβάει με το σταγονόμετρο από τα capital controls! Δεν το ενδιαφέρει αν αυτό είναι νόμιμο. Το βρίσκει ανήθικο.

Φαίνεται ότι όλα αυτά είναι εντελώς άγνωστα στη ΝΔ και στην ηγεσία της και στους συμβούλους της. Και αποδεικνύουν πόσο μακριά είναι από το λαό και γιατί ο λαός κάθεται μοιρολατρικά και υπομένει τη ληστρική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού δεν έχει καμιά λαϊκή δύναμη να τον εκπροσωπήσει.

Και είναι άγνωστα στη ΝΔ γιατί έκανε χτες ακριβώς ο,τι ήλπιζε και σχεδίαζε ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Αντί να κάτσει στη Βουλή και να διαλύει την κυβέρνηση για τον νόμο έκτρωμα και για τον νέο νόμο έκτρωμα και να ψηφίσει το νομοσχέδιο, όπως έκαναν όλα τα άλλα κόμματα (ηλίθια ήταν;), καταγγέλλοντας την αντισυνταγματικότητά του και περιμένοντας από τα δικαστήρια να αποφανθούν,  η αξιωματική αντιπολίτευση …αποχώρησε (!) δίνοντας την ευκαιρία στην κυβέρνηση να την κατηγορεί, και δικαίως, ότι θέλει να καλύψει δικά της παιδιά!

Γιατί, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και όποιον πολίτη της χώρας κι αν ρωτούσε ή ρωτήσει η ηγεσία της ΝΔ και τα  στελέχη της θα τους πει ότι η άρνηση ψήφισης του νέου νόμου και η αποχώρηση σημαίνουν φυγομαχία για κάλυψη ημετέρων. «Δεν το ψηφίζετε γιατί έχετε ανθρώπους που μετέχουν σε εταιρίες έξω». Μπακάλικα και ξεκάθαρα. Αυτό πιστεύει ο λαός δεν πάει να χτυπιώνται 100 συμβουλάτορες κομμάτων.

Στα παλιά του τα παπούτσια του λαού αν η συμμετοχή σε νόμιμες εταιρίες έξω, που φορολογούνται κανονικά, και όχι εξωχώριες, είναι σύννομη με το ευρωπαϊκό δίκαιο και δεν μπορεί να απαγορευτεί. Η κρίσιμη λέξη είναι «έξω». Ενώ αυτός υποφέρει εδώ. Εγκλωβισμένοςμέσα.

Στα παλιά του τα παπούτσια αν η σημερινή τροπολογία Παρασκευόπουλου να μην ισχύει η απαλλαγή που επέφερε ο νέος νόμος έκτρωμα είναι συνταγματική και νόμιμη. Κάτσε και πάλαιψέ την εκεί μέσα λέει ο κοινός πολίτης. Άμα φεύγεις κάτι κρύβεις.

Από τη Βουλή και από οποιαδήποτε συνεδρίαση, διαπραγμάτευση, διάλογο, εκλογές ή μάχη ενηλίκων αποχωρούν μόνο τα ανήλικα. Γιατί είναι ένδειξη αδυναμίας.

Το είχε κάνει κομποσκοίνι ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν αντιπολίτευση και το ΚΚΕ όταν το πλήρωσε ακριβά κι αυτό και ο λαός. Και σήμερα ο πρώτος δραπέτης απ όλες τις σοβαρές διαδικασίες πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση, κατακεραυνώνει αυτούς που κάνουν τα ίδια με κείνον, νουθετώντας τους κι όλας για έλλειψη σοβαρότητας!

Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορεί και κάνει ό,τι θέλει κοροϊδεύοντας τον κόσμο επειδή δεν έχει απέναντί του μια σοβαρή κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Αλλιώς θα είχε ήδη καταρρεύσει. Και σ αυτό έχει μοναδικές ευθύνες η αντιπολίτευση. Που αφού αυτοαπαξιώθηκε ως διακυβέρνηση στα μάτια του λαού έφερε το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Και τον διατηρεί με τις επιπολαιότητές της. Εκτός αν έχει κάτι να κρύψει.

Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης

liberal.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ