back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιατί ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα παραμείνει!

ΑΠΟΨΕΙΣΓιατί ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα παραμείνει!

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρόκειται να πέσει σύντομα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις που πέρασαν ποτέ. Δεν θα πέσει επειδή έχει την απεριόριστη στήριξη των δανειστών. Αυτοί οι οποίοι έβριζαν τους άλλους ως «γερμανοτσολιάδες», οι οπαδοί του «όχι», είναι εκείνοι που σήμερα λένε «ναι» σε όλα! Ακόμη και για εκείνα που δεν του το ζητάνε!

Είναι εντυπωσιακό το πόσο αγαπητός είναι ο κ. Τσίπρας στους δανειστές. Οι ξένοι «έριξαν» τον Παπανδρέου για πιο ασήμαντο λόγο! Τον Σαμαρά τον καθάρισαν, επίσης, εν ψυχρώ. Τι τους έχει υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τους, όταν έχουν συμπεριφερθεί με σκαιότατο τρόπο σε ανθρώπους που αν μη τι άλλο είχαν έναν σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό στην πολιτική τους; Ποιο είναι το αντίτιμο γι αυτή την σχέση στοργής και που μπορεί αυτή να καταλήξει;

Λένε ότι η Αριστερά του Τσίπρα είναι η μόνη κυβέρνηση που θα μπορούσε να περάσει όλα αυτά τα μέτρα που τελικά πέρασε από την Βουλή των Ελλήνων. Αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Κι ακόμη το θέμα δεν είναι τι ψηφίζουν, αλλά τι εφαρμόζουν. Υπάρχει, λοιπόν,  κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε; Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο λόγος, αυτό που βλέπουμε είναι μία απεριόριστη στήριξη, σαν να υπάρχει μία συμφωνία που δεν γνωρίζουμε.

Δεν θέλουμε η ελληνική κυβέρνηση να στηρίζεται από την διεθνή παράγοντα; Κάθε άλλο! Πιστεύουμε ότι υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες η διεθνής στήριξη είναι απαραίτητη. Το ερώτημα είναι αν ο διεθνής παράγοντας έκανε τις επιλογές του με βάση τα ελληνικά συμφέροντα. Αν έριξε, δηλαδή, τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά επειδή αυτοί δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της χώρας και στηρίζει με αξιοθαύμαστο τρόπο τον Τσίπρα επειδή θεωρεί ότι τα … εξυπηρετεί. Αν δηλαδή οι δανειστές είναι περισσότερο φιλέλληνες από τους Έλληνες. Αυτό είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν πρώτοι απ’ όλους εκείνοι που ζητούσαν μέχρι χτες κρεμάλες για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, κατηγορώντας τους  για προδότες.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια τα έχουμε δει όλα! Τους διαδηλωτές κατά των «φονιάδων των λαών» να λένε «ευχαριστώ» στον πρόεδρο Ομπάμα, τους μέχρι χτες εχθρούς του νεοφιλελευθερισμού να γίνονται υπηρέτες του κεφαλαίου, τους Αριστερούς της ηθικής υπεροχής να μετατρέπονται στην Αριστερά του Πολάκη  του Παππά και του Σπίρτζη.

Το ζητούμενο δεν ήταν και δεν είναι να πέσει ο Αλέξης για να έρθει κάποιος άλλος να πάρει την θέση του. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει πορεία η Ελλάδα, να γίνει μία κανονική χώρα. Αν μπορούσε αυτό να το κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν θα υπήρχε Έλληνας που δεν θα έλεγε μπράβο. Αλλά δεν το έκανε. Αντίθετα, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη κοστίσει πολλά χρήματα στον ελληνικό λαό και έχει προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες.

Γνωρίζουμε ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για την εξουσία. Πούλησαν οτιδήποτε έλεγαν ότι πίστευαν, μόνο και μόνο για να απολαύσουν τα προνόμια της εξουσίας, για να μπορούν να διορίζουν τους Καρανίκες. Το έχουν αποδείξει ότι δεν τους ενδιαφέρει κάτι άλλο. Γνωρίζουμε ότι οι κεντρικές πολιτικές τους επιλογές δεν γίνονται με γνώμονα  το καλό της χώρας, αλλά  το καλό της παρέας τους. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι δεσμεύσεις έχουν αναλάβει παρασκηνιακά έναντι των δανειστών.

Πηγή: Liberal | Θανάσης Μαυρίδης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ