back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Λέρο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, για τις Εορταστικές Εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτη Λέρο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, για τις Εορταστικές Εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Τον Μητροπολίτη μας κ. Παΐσιο επισκέφθηκε την Τετάρτη 24.3.2016, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος βρίσκεται στη Λέρο για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της  25ης Μαρτίου, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Τον κ. Υφυπουργό συνόδευαν ο αντιδήμαρχος κ. Ι.Σοροκάκης, ο δημ.σύμβουλος κ.Β.Μπαλαμπάνης, και ο πολιτευτής κ.Γ.Παλαπουγιούκ.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο Μητροπολίτης εξέθεσε τα προβλήματα της μεγάλης ροής μεταναστών και προσφύγων στα νησιά της επαρχίας, αλλά συζητήθηκαν και διάφορα θέματα τοπικά και εθνικά. Τόνισε δε ιδιαιτέρως ότι η παρουσία των προσφύγων έκανε την εμφάνισή της προ οκταετίας, και μάλιστα η Μητρόπολη σε συνεργασία με τον δήμο και τοπικούς παράγοντες περιέθαλψαν τους ταλαιπωρημένους αυτούς αδελφούς μας.

Άλλωστε, πολλές φορές ο Μητροπολίτης μας έχει αναφερθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα αυτό. Τότε, με την πρωτοβουλία του Μητροπολίτου και την συμπαράσταση της Περιφέρειας, δημιουργήθηκε το πρώτο κέντρο υποδοχής, στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας Λέρου (βίλα Άρτεμις).

Ο Μητροπολίτης προσέφερε στον κ.Υφυπουργό το ιστορικό βιβλίο που εξέδωσε η Ιερά μας Μητρόπολη «Εφορεία Σχολών και Εκκλησιών Λέρου», και του εξήγησε τον πατριωτισμό και τις θυσίες των τότε Λερίων για τα σχολεία και την εκπαίδευση, ο δε Υφυπουργός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το πολύτιμο δώρο, αλλά και την φιλοξενία και την τόσο σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση. 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ