back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ προς ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ: “Μας πνίγει η οργή, η αγανάκτηση αλλά και η απογοήτευση”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ προς ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ: "Μας πνίγει η οργή, η αγανάκτηση αλλά και η απογοήτευση"

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας, αναφορικά με τις τραγικές ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο του νησιού. Ιδιαίτερη σημασία έχει η κοινοποίηση της εν λόγω επιστολής στην Εισαγγελία Κω.

Στην επιστολή αυτή ο κ. Κόλιας αναφέρει τα εξής: 


Προς:

Υπουργό Υγείας

Κοινοποίηση:

Βουλευτές Δωδεκανήσου

Εισαγγελία Κω

2η ΔΥΠΕ

Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου

ΘΕΜΑ: Έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο μας. 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είναι πλέον αμέτρητες οι επισκέψεις μου στο Υπουργείο Υγείας, αλλά  και οι επιστολές που σας έχω αποστείλει, ζητώντας την άμεση παρέμβαση σας για την κάλυψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο μας, όπως με αυτήν του αναισθησιολόγου.

Πριν λίγο καιρό η έλλειψη αναισθησιολόγου, αλλά και γυναικολόγου, είχε τραγική κατάληξη. Καθημερινά πλέον είναι τα περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας, ενώ πολλοί διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία, με τεράστια έξοδα για το κράτος.

Χτες δυο νέα παιδιά, τραυματίστηκαν σε ένα σοβαρό τροχαίο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Βλέπουμε τις ζωές μας να τίθενται σε κίνδυνο, ως αμέτοχοι θεατές όταν δίνουμε καθημερινό αγώνα για τις ζωές των προσφύγων. Πριν δυο μήνες, προκηρύξατε μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ θέσεις ιατρών και βοηθητικού προσωπικού για το νοσοκομείο μας, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των μεταναστών.

Διερωτόμεθα όλοι εμείς οι ακρίτες,  οι δικές μας οι ανάγκες, έχουν καμία αξία ή μήπως δεν ανήκουμε στο ελληνικό κράτος αλλά σε κάποια τριτοκοσμική χώρα; Τους τελευταίους μήνες έχουμε δεχτεί, αγόγγυστα χιλιάδες πρόσφυγες στο νησί μας. Τους φροντίζουμε, ακόμα και τα σπίτια μας ανοίξαμε για να τους φιλοξενήσουμε. Τους αντιμετωπίζουμε με όλη την ανθρωπιά που μας χαρακτηρίζει, όπως το αποδείξαμε και κατά το παρελθόν με τους πολιτικούς κρατούμενους και τους ψυχικά ασθενείς.

Απαιτούμε όμως, την ίδια αντιμετώπιση και για εμάς, που ζούμε μόνιμα στο ακριτικό νησί. Πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε για να εισακουστούμε; Πρέπει να φτάνουμε στα άκρα για να διεκδικήσουμε το κυριότερο αγαθό που πρέπει να μας παρέχει δωρεάν το ελληνικό κράτος; Και να είστε σίγουρος, αν είχαμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε κάποιο ιδιωτική κλινική στο νησί μας δε θα ζητούσαμε τη βοήθεια σας, αλλά δυστυχώς στερούμαστε και αυτών των  προνομίων. Δεκάδες συμπατριώτισσές μας που εγκυμονούν αναγκάζονται καθημερινά με τεράστιο οικονομικό κόστος να φεύγουν από το νησί μας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. Σας κάνω γνωστό πως το νοσοκομείο μας δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες των κατοίκων του, αλλά και άλλων τεσσάρων γειτονικών νησιών και των εκατοντάδων προσφύγων που καταφτάνουν καθημερινά στη Λέρο. Ιδίως τώρα, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι ανάγκες αναμένεται να διπλασιαστούν.    

Για μια ακόμα φορά μας πνίγει η οργή, η αγανάκτηση αλλά και η απογοήτευση. Είναι αδιανόητο, όποια οικονομικά προβλήματα κι αν μαστίζουν τη χώρα μας, να διαπραγματευόμαστε αυτή τη στιγμή τη ζωή μας. Κάνω έκκληση για πολλοστή φορά, να στελεχωθεί το νοσοκομείο μας με βασικές ειδικότητες ιατρών, ιδιαίτερα του αναισθησιολόγου, για να πάψουμε επιτέλους να ζούμε με το καθημερινό άγχος, αλλά πάνω από όλα να υπάρχει ασφάλεια για τη ζωή μας.

Σας καθιστούμε υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί! 

Με εκτίμηση 

Ο Δήμαρχος Λέρου 

Κόλιας Μιχαήλ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ