back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΕνημέρωση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

ΘΕΜΑ: «Μετακινήσεις ζώων 

Σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία, όλα τα ζώα που μετακινούνται για οποιοδήποτε λόγο, πρέπει να συνοδεύονται από Έγγραφο κυκλοφορίας – υγειονομικό πιστοποιητικό, το οποίο εκδίδεται από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία του τόπου αναχώρησής τους.

Το απαιτούμενο Έγγραφο κυκλοφορίας – υγειονομικό πιστοποιητικό είναι απαραίτητο σε κάθε μετακίνηση – μεταβίβαση ζώων ακόμα και εντός κάθε νησιού.

Παρακαλούμε για την αποφυγή προβλημάτων (διοικητικές κυρώσεις, απώλεια οικονομικών ενισχύσεων κλπ.) οι κτηνοτρόφοι να επικοινωνούν με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται.  


ΘΕΜΑ:  «Κτηνίατρος Εκτροφής»

Οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του «κτηνιάτρου εκτροφής» για την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών και των κατά περίπτωση εγκεκριμένων προγραμμάτων ελέγχου, επιτήρησης και εκρίζωσης ασθενειών των παραγωγικών ζώων.

 Εξαιρούνται  οι εκμεταλλεύσεις των οποίων τα παραγόμενα προϊόντα προορίζονται αποκλειστικά για ιδιωτική οικιακή κατανάλωση,  όπως αυτή ορίζεται με τις κατά περίπτωση διατάξεις. Οι κάτοχοι των εκμεταλλεύσεων αυτών υποχρεούνται να δηλώνουν την ιδιωτική οικιακή κατανάλωση στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές.

Σε εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 7 της υπ’ αριθ. 816/156798 ΥΑ, σας γνωρίζουμε ότι έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΥΠΑΠΕ www.minagric.gr, (διαδρομή:

Αγρότης -Επιχειρηματίας  – Κτηνοτροφία  Μητρώο Εγκεκριμένων Κτηνιάτρων Εκτροφής)το μητρώο εγκεκριμμένων «Κτηνιάτρων Εκτροφής».

Oι κάτοχοι κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων έχουν την υποχρέωση να δηλώσουν εγγράφως στην Κτηνιατρική Υπηρεσία που υπάγονται, τον «κτηνίατρο εκτροφής» της επιλογής τους από το αναρτημένο μητρώο της παραγράφου 7) του άρθρου 4, έως τις 10 Μαΐου και να συνυπογραφεί από τον κάτοχο της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και τον «κτηνίατρο εκτροφής» της επιλογής του, η παρακάτω δήλωση έναρξης συνεργασίας μεταξύ κατόχου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και κτηνιάτρου εκτροφής.

Ε.Π.

Ο Διευθυντής   Κτηνιατρικής 

ΗΛΙΑΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ