back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άμεση στελέχωση των πυλών εισόδου ζήτησε ο Περιφερειάρχης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΆμεση στελέχωση των πυλών εισόδου ζήτησε ο Περιφερειάρχης

Σε αεροδρόμια και λιμάνια, η τουριστική εικόνα της χώρας κατεδαφίζεται καθημερινά

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. 

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ηλίας Καματερός, ο Έπαρχος Κω κ. Γιώργος Χαλκιδιός και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κα Κωνσταντίνα Σβύνου, κυριάρχησε το πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών στις πύλες εισόδου, αεροδρόμια και λιμάνια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, γεγονός που προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις στους επισκέπτες, δυσφήμιση του προορισμού και σοβαρότατη  βλάβη στον τουρισμό. 

Ο κ. Χατζημάρκος περιέγραψε τις απαράδεκτες για μια τουριστική χώρα συνθήκες που επικρατούν στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, όπου λόγω της έλλειψης προσωπικού, οι ταξιδιώτες από χώρες  εκτός της ζώνης Σένγκεν, που έρχονται είτε αεροπορικώς, είτε με κρουαζιερόπολοια,  υφίστανται μια άνευ προηγουμένου πολύωρη ταλαιπωρία, αφού το ελάχιστο υπάρχον προσωπικό αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα δεδομένα που έχει διαμορφώσει ο νέος κανονισμός ελέγχου των βιομετρικών στοιχείων, ενώ μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις και στον έλεγχο διαβατηρίων των επιβατών εντός  Σένγκεν. 

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Τόσκα την άμεση και επιτακτική στελέχωση των υπηρεσιών του Υπουργείου στις πύλες εισόδου, αεροδρόμια και λιμάνια, για να αποτραπεί , έστω και κατά το υπόλοιπο της σεζόν, η ταλαιπωρία των επιβατών λόγω των καθυστερήσεων, η μεγάλη δυσφήμιση του προορισμού και η σοβαρή βλάβη στον τουρισμό των νησιών μας και της χώρας συνολικά. 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η οποία έγινε λίγο μετά την συνάντηση εργασίας με δύο ανώτερα στελέχη του Ομίλου Thomas Cook, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: 

«Είναι αδιανόητο και αυτοκαταστροφικό αυτό που συμβαίνει με τον ελληνικό τουρισμό. Όλες οι πραγματικά επίπονες προσπάθειες που καταβάλουμε για να στηρίξουμε τα νησιά μας και τη χώρα τουριστικά, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, από μια πολιτεία που αδυνατεί να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει τον τουρισμό, όπως ακριβώς είναι: ο μοναδικός αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, αυτός που ακόμη κρατά την Ελλάδα όρθια. Εν τέλει, το μόνο πράγμα που λειτουργεί αδιάλειπτα σ΄αυτή τη χώρα είναι η αυτοκαταστροφική κατεδάφιση του τουρισμού». 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ