Mar 29, 2020 Last Updated 23:01, στις 26-03-2020

Αίτημα υποστήριξης της υποψηφιότητας του Χαράλαμπου Κόκκινου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Περιφέρεια
Εμφανίσεις: 1775 φορές

Την πρόθεσή του να ηγηθεί ενός υπό διαμόρφωση, όπως τονίζει, συνδυασμού, που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προφανώς «κόντρα» στον συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη και «εκλεκτού» της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Χατζημάρκου, γνωστοποίησε στη ΝΟ.Δ.Ε. την 8η Αυγούστου 2018, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«ΘΕΜΑ: Αίτημα πολιτικής στήριξης από τη Ν.Δ. στις εκλογές του Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Μαΐου 2019

‏Κύριε πρόεδρε και μέλη της Ν.Ο.Δ.Ε. Ν.Δ. Δωδεκανήσου,
‏με το παρόν έγγραφο σάς ενημερώνω εμπρόθεσμα την πρόθεσή μου να συμμετάσχω ως επικεφαλής του υπό διαμόρφωση συνδυασμού μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του β’ βαθμού, που προσδιορίζονται για το Μάιο του 2019. Στα πλαίσια των συνεργασιών που επιθυμώ και επιδιώκω, ζητώ από τη Ν.Δ. φιλελεύθερη παράταξη που υπηρετώ με συνέπεια επί 37 χρόνια, να δώσει πολιτική στήριξη στην προσπάθεια τη δική μου ‏και των συνεργατών μου.

‏Καταθέτω το παραπάνω αίτημα – πρόταση, με δεδομένα ότι:

‏α) πληροφορήθηκα από τον ημερήσιο τύπο της Ρόδου της 7.8.2018 ότι σήμερα «Τετάρτη 8.8.2018 στις 20:00 πρόκειται να συνεδριάσει η Ν.Ο.Δ.Ε. Δωδεκάνησου με σκοπό την κατάρτιση προτάσεων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τις οποίες εν συνεχεία θα απευθύνει προς την ηγεσία της Ν.Δ.».

‏β) Στα δημοσιεύματα που προανέφερα, παρατήρησα ότι υπήρξαν συναντήσεις συγκεκριμένων ατόμων σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Ρόδου, στις οποίες δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσω τις απόψεις μου, διότι δεν κλήθηκα και θεωρώ αδιανότητο σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η Ν.Δ.. να εκφράζεται σε τυπικό επίπεδο από ένα – δυο άτομα ή μια μικρή παρέα και όχι από τα συντεταγμένα όργανά της, όπως η Ν.Ο.Δ.Ε., η Ν.Ο.Σ., οι ΔΗΜ.Τ.Ο. κ.τ.λ.

‏γ) Κινούμαι πάντα θεσμικά, αποφεύγοντας εσωτερικές τριβές και αντιπαραθέσεις και καταθέτω δημόσια και επίσημα το αίτημά μου στη Ν.Ο.Δ.Ε. Δωδεκάνησου με σκοπό να διαβιβαστεί άμεσα και να γίνει γνωστό το περιεχόμενό του στην ηγεσία της Ν.Δ. και στον πρόεδρο και αυριανό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

‏Είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω στα στελέχη μας ότι:

‏α) Υπηρετώ τα νησιά μας με συνέπεια, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα επί σειρά ετών και στην πορεία αυτή αντιμετώπισα πολιτικούς διωγμούς και άλλου είδους εμπόδια με επιτυχία.

‏β) Διατέλεσα ο μακροβιότερος επί θητεία γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επί 5,5 χρόνια (2004 – 2009) με αναμφισβήτητο σημαντικό έργο, αποδεκτό και από τους πολιτικούς μου αντιπάλους και το οποίο αποτελεί και σήμερα διαφήμιση για τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της παράταξής μας, διότι υπηρετούσα την Κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

γ)Την περίοδο 2006-2009 διατέλεσα εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου της CRPM, δηλ. των παράκτιων και νησιωτικών περιφερειών και είχα σειρά διακρίσεων με κορυφαίες αυτές του επίτιμου δημότη Καλύμνου και Λέρου ως αναγνώριση της προσφοράς μου στον τόπο.

δ) Το 2010 με πολυδιασπασμένο τον κεντροδεξιό χώρο και κάτω από δύσκολες εκλογικές συνθήκες, ήμουν αυτός που τόλμησε μαζί με τους συνεργάτες μου. τιμώντας συγχρόνως τη στήριξη που μας δόθηκε τότε από τη Ν.Δ. συγκρουόμενοι με το τοπικό κατεστημένο και το παντοδύναμο σε ποσοστά ΠΑ.ΣΟ.Κ. της περιοχής, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ½ των πολιτών της περιοχής μας (31.2% ποσοστό, υψηλό για την εποχή) και να ασκήσουμε αντιπολίτευση που βοήθησε σημαντικά στο εκλογικό αποτέλεσμα του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης τον Μάιο του 2014.

ε) Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012 με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. και μετέπειτα πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, διατέλεσα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ. και στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 «επιστρατεύτηκα» στην τιμητική τελευταία θέση (κατ’ επιλογή μου και με συμφωνία με την ηγεσία μας) του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στο νομό Κυκλάδων και είχα την τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο που διπλασίασε τα ποσοστά μας σε σχέση με το Μάιο του ίδιου έτους (17.4% το Μάιο 2012, 31% τον Ιούνιο 2012).

‏στ) Στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2014 μετά από συνεννόηση με την ηγεσία της Ν.Δ. ο περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» ενώθηκε με τον υπό διαμόρφωση τότε περιφερειακό συνδυασμό του κ. Χατζήμάρκου, που τέθηκε επικεφαλής της προσπάθειας. Στα πλαίσια της ενότητας και της σύνθεσης, αποδέχτηκα επικεφαλής τον κ. Χατζημάρκο και συγχρόνως θεωρώ τιμητικό γεγονός την εκλογή μου ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, θέση ευθύνης που υπηρετώ με συνέπεια και κάτω από δύσκολες συνθήκες και εμπόδια μέχρι σήμερα (στον πρώτο γύρο το ποσοστό μας ήταν 35,7% και στο δεύτερο γύρο κερδίσαμε την παράταξη Μαχαιρίδη με ποσοστό 56,2%).

‏ζ) Τον Νοέμβριο του 2014 εκλέχθηκα πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και συμμετέχω και στην Εθνική Αντιπροσωπεία στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. και στο Λαϊκό Κόμμα.

‏η) Από το 2016 μέχρι σήμερα είμαι εκλεγμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε. Δημοσίου Τομέα και έχω διατελέσει σε σειρά συνδικαλιστικών θέσεων/ ευθύνης (ΟΙΕΛΕ, ΣΙΕΛ, ETUSE, DEMYK, Ε.Σ.Υ.Ν., ΕΦΕΕ κ.τ.λ.) με ιδιαίτερα ξεχωριστή προσωπική και συλλογική διάκριση του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.O.E.).

‏θ) Διατέλεσα επί 20 χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., σε γραμματείες του κόμματος, ως νεολαίος στο Εκτελεστικό Γραφείο και στην Κεντρική Επιτροπή της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. και σήμερα στον Τομέα Ναυτιλίας (υπεύθυνος του υποτομέα νησιωτικής πολιτικής), στον Τομέα Παιδείας και γραμματέας στην ΕΚΟ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

‏Στο βιογραφικό μου, το οποίο έχει η Κεντρική Διοίκηση της ΝΔ και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Π.Ν.Α.Ι., έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις άλλες δραστηριότητές μου και την επιστημονική μου κατάρτιση (4 πτυχία, 3 μεταπτυχιακά, ξένη γλώσσα και υποψήφιος διδάκτορας).

‏Συμμαχητές και συμμαχήτριες,
‏ζητώ να διαβιβάσετε το αίτημά μου στην ηγεσία της παράταξης (η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση), να μου αποστείλετε αντίγραφο του σχετικού διαβιβαστικού και τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασής σας. Εξυπακούεται ότι είμαι στη διάθεσή σας για πρόσθετα στοιχεία ή απαντήσεις σε ερωτήματα που ενδεχομένως γεννιούνται και γι’ αυτόν το λόγο παρευρίσκομαι αυτοβούλως και καταθέτω το γραπτό μου αίτημα με σεβασμό σε όλα τα μέλη και τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

‏‏Με εκτίμηση,
‏Χαράλαμπος Κόκκινος
Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκάνησου
Πρόεδρος Εποπτικού
Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.»Πηγή: dimokratiki.gr


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook