back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η πλειοψηφία «άδειασε» τον αντιπεριφερειάρχη Χ. Κόκκινο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΗ πλειοψηφία «άδειασε» τον αντιπεριφερειάρχη Χ. Κόκκινο

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, από την εξέλιξη που είχε η υπόθεση των αιτημάτων του στην οικονομική επιτροπή για θέματα πολιτικής προστασίας.

Τα μέλη της πλειοψηφίας, δηλαδή της παράταξης στην οποία ανήκει, τον… άδειασαν στην κυριολεξία καθώς απέρριψαν τη συζήτηση των αιτημάτων του, παρά το γεγονός ότι παρέστη ο ίδιος στη χτεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για να τα εισηγηθεί.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μέλη άλλων παρατάξεων τάχθηκαν υπέρ της συζήτησης των αιτημάτων του αντιπεριφερειάρχη!
Ο… αποκλεισμός τελικά των θεμάτων του κ. Κόκκινου που είχαν τεθεί προς συζήτηση στην επιτροπή από τις 6 Φεβρουαρίου, όπως κατ’  επανάληψη έχει επισημάνει ο ίδιος, προκάλεσε την οργή του, και αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης εξέφρασε τη λύπη του.

Μάλιστα τόνισε ότι κάποιοι προσπαθούν να τον ακυρώσουν στην κοινωνία ακυρώνοντας τις προτάσεις του, αλλά όπως πρόσθεσε δεν έχει διάθεση να παίζουν κάποιοι με την υπομονή και την αξιοπρέπειά του.

Οι δηλώσεις του κ. Κόκκινου έχουν ως εξής: «Το ‘ζησα και αυτό. Έχοντας καταθέσει από τις 6 Φεβρουαρίου δύο προτάσεις εγγράφως η μία αφορούσε στο να υπάρχει μίσθωση μηχανημάτων για παρεμβάσεις σε χώρους που έχω περιοδεύσει με τους συνεργάτες μου στην περιφέρεια όπου η κατάσταση έχει χειροτερέψει λόγω των βροχοπτώσεων , επικαλέστηκαν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας ότι υπήρχε θέμα άλλο ταυτόσημο το οποίο όμως αφορούσε διαγωνισμό για το μέλλον.
Εγώ μιλούσα για άμεσες παρεμβάσεις.

Το θέμα μου ήταν εμπρόθεσμο και θα μπορούσε να είχε περάσει στις δύο προηγούμενες οικονομικές επιτροπές που έγιναν και φτάσαμε να περάσει ένας μήνας και να είμαι εδώ εγώ ο ίδιος για να εισηγηθώ το θέμα, να το συζητήσουμε και να μην το περάσουμε.

Τη στιγμή που ετοιμάζαμε και είναι σε εξέλιξη μία προσπάθεια που έχει να κάνει με την ενημέρωση του κόσμου για την πολιτική προστασία για ακραία φαινόμενα που στοίχισαν τη ζωή ανθρώπων στην περιοχή μας, με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι επιτυχημένες δράσεις που στο παρελθόν είχα κάνει ως γενικός γραμματέας και είχα την εμπειρία και μία σειρά από άλλα ζητήματα που είχαν να κάνουν με την προβολή της περιφέρειας, δεν έγιναν δεκτά.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει προϋπολογισμός παρά το ότι οι υπηρεσίες μίλησαν για απόλυτη νομιμότητα. Ούτε διαφημιστικό σποτ, ούτε βίντεο, ούτε βιβλίο και cd που θα ενημερώνει τους πολίτες δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία. Διότι η παράταξη του κ. Μαχαιρίδη το ψήφισε.

Είμαι έκπληκτος με τον τρόπο που λειτουργούν κάποιοι. Δεν έχουν καταλάβει ότι χρειάζεται συνεργασία και νομίζουν ότι ακυρώνοντας τις δικές μου θέσεις και προτάσεις με ακυρώνουν στην κοινωνία. Μία λέξη θα πω, λυπάμαι γι αυτά τα οποία συμβαίνουν.

 Λυπάμαι για την προσέγγιση των θεμάτων. Τα πρακτικά κατέγραψαν τα πάντα και δεν έχω καμία διάθεση από δω και πέρα κάποιοι να παίζουν με την υπομονή μου την αξιοπρέπειά μου και την προσπάθεια που καταβάλλω και να προσπαθούν συγκυριακά να δημιουργούν προβλήματα.

Βλέπετε λοιπόν ποιος δημιουργεί τα προβλήματα στην περιφέρεια».
Σε ερώτηση αν αυτή η απόφαση ήταν εσκεμμένη για να βλάψει τον ίδιο προσωπικά ο κ. Κόκκινος απάντησε : «Πάντως δεν με επαίνεσε αυτή η απόφαση.

Είχα ζητήσει τη μίσθωση μηχανημάτων για τις περιοχές του νησιού που εγώ διαπίστωσα ότι υπάρχουν ζητήματα.
Αν κάποιος συνάδελφος ήθελε να προσθέσει κάτι παραπάνω θα μπορούσε να το κάνει την ώρα της συζήτησης. Αλλά να απορριφθούν συλλήβδην όλα, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα».

Θα υποβάλλετε ξανά το αίτημα; Ρωτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου ο οποίος απάντησε ως εξής: «Όταν γίνει καμιά καταστροφή ή οτιδήποτε άλλο, ο κόσμος θα ξέρει ποιος προσπαθεί και ποιοι ακυρώνουν κάθε προσπάθεια.
Ο κ. Ζαννετίδης επικαλέστηκε ότι πρέπει να υπάρχει και σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη.

Από πότε όμως μία δράση θετική και νόμιμη που την εισηγείται ο καθ’ ύλην αρμόδιος έρχεται να απορριφθεί από την περιφερειακή αρχή στην οποία είναι μέλος και με την οποία εκλέχθηκε; Αυτό πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες».

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ