back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΤΜΟΣ: Προκήρυξη για την πρόσληψη δικηγόρου με έμμισθη εντολή

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠΑΤΜΟΣ: Προκήρυξη για την πρόσληψη δικηγόρου με έμμισθη εντολή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αφού έλαβε υπόψη του, κλπ, Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι Διαγωνισμό για την πλήρωση με επιλογή μίας (1) θέσης δικηγόρου με πάγια μηνιαία αντιμισθία στο Δήμο Πάτμου.

Η πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4194/13 (Κώδικας Δικηγόρων) όπως ισχύει κάθε φορά και θα συνδέεται με το Δήμο Πάτμου με σχέση έμμισθης εντολής.

1. Το αντικείμενο της απασχόλησης του θα είναι ενδεικτικά η εκπροσώπηση του Δήμου υπό την ιδιότητα του ως συνηγόρου και η παράσταση ενώπιον κάθε Πρωτοδικείου ή Διοικητικού Πρωτοδικείου της χώρας, η κάλυψη των γενικών νομικών θεμάτων των Υπηρεσιών του Δήμου Πάτμου και των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου(προετοιμασία φακέλων υποθέσεων, τεκμηρίωση αντιμετώπισης υποθέσεων, παρακολούθηση δικαστικών υποθέσεων, σύνταξη γνωμοδοτήσεων, παρακολούθηση νομολογίας, έλεγχος συμβάσεων), η υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Πάτμου και των Ν.Π.Δ.Δ. του, ενώπιον των Δικαστηρίων ή άλλων Αρχών σε όλες τις υποθέσεις του. Θα έχει έδρα εντός του Νομού Δωδ/σου. Οι παραπάνω υπηρεσίες θα παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημοτικό Κατάστημα Πάτμου που εδρεύει στη Χώρα Πάτμου και στα αρμόδια Δικαστήρια, τηρουμένων πάντοτε των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων .

2. Για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών οι αποδοχές τους καθορίζονται σύμφωνα με την ΚΥΑ οικ 2/17132/0022/28.02.2012 (ΦΕΚ 498/28.02.2012 τεύχος Β’) που εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση της παρ. 1 του άρθρο 22 ν. 4024/2011 ή με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

3. Ο προσληφθείς θα υπόκειται στην ασφάλιση του Ταμείου Νομικών και λοιπών νομίμων κρατήσεων, θα υπάγεται οργανικά στο Δήμο Πάτμου και θα ακολουθεί την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία υπηρεσιακή εξέλιξη.

4. Οι υποψήφιοι για την πιο πάνω θέση πρέπει : α) Να είναι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κω ή Ρόδου με δικαίωμα παράστασης στο Εφετείο β) Να έχουν εκπληρώσει (οι άνδρες) τις Στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ’ αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικασθεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση. γ) Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή να μη τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση. δ) Να είναι υγιείς και αρτιμελείς (σε βαθμό που να μην εμποδίζεται η άσκηση των καθηκόντων τους). ε) Να μην έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του Ν. 1256/82 και του Κώδικα Δικηγόρων.

5. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν στο Δήμο Πάτμου σε αποκλειστική προθεσμία 40 ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης στον ημερήσιο Τύπο του Ν. Δωδεκανήσου (μη υπάρχοντος τοπικού ημερήσιου τύπου), αίτηση υποψηφιότητας συνοδευόμενη από: α) Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου β) Πιστοποιητικό του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου από το οποίο να προκύπτει η ημερομηνία εγγραφής στο Σύλλογο και ότι ο υποψήφιος δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά και ότι δεν κατέχει άλλη έμμισθη θέση. γ) Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, από την οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος δεν παρέχει τις υπηρεσίες του αποκλειστικά ή συστηματικά με αμοιβή κατά υπόθεση σε άλλο νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα και δεν λαμβάνει πάγια περιοδική αμοιβή από νομικό πρόσωπο του δημόσιου τομέα . δ) Βιογραφικό Σημείωμα με τα στοιχεία της επιστημονικής και επαγγελματικής του δράσης, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών τους προσόντων (πτυχία , μεταπτυχιακοί τίτλοι κ.λ.π.).

6. Δικηγόροι που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων, μπορούν να εμφανιστούν ως υποψήφιοι, αν συνυποβάλλουν, μαζί με την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά της προηγούμενης παραγράφου, υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, με την οποία να δηλώνουν ότι, εφόσον προσληφθούν στη νέα θέση που προκηρύσσεται, θα παραιτηθούν από την άλλη έμμισθη θέση ή θα πάψουν να αναλαμβάνουν υποθέσεις άλλου νομικού προσώπου του δημόσιου τομέα ή να λαμβάνουν πάγια αμοιβή από νομικό πρόσωπο του Δημόσιου τομέα. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία, αν δεν προσκομίσουν βεβαίωση του εντολέα, στον οποίο παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ότι παραιτήθηκαν από την έμμισθη θέση τους ή έπαψαν να αναλαμβάνουν υποθέσεις ή να λαμβάνουν περιοδική αμοιβή.

7. Με την αίτησή τους, οι υποψήφιοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους. Για την επιλογή και πρόσληψη λαμβάνονται υπόψη η προσωπικότητα του υποψηφίου, η επιστημονική του κατάρτιση, η εξειδίκευσή του στο αντικείμενο της απασχόλησης, η επαγγελματική του πείρα, επάρκεια ,η γνώση ξένων γλωσσών και συνεκτιμάται η πρόβλεψη για δυνατότητα εξέλιξής του. Κρίσιμος χρόνος για τον έλεγχο της συνδρομής των τυπικών προσόντων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων. Οι συντελεστές βαρύτητας των ανωτέρω κριτηρίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου καθορίζονται ως εξής:

Κριτήριο Συντελεστής

Προσωπικότητα 1

Επιστημονική Κατάρτιση 3

Εξειδίκευση στο αντικείμενο της απασχόλησης 3

Επαγγελματική Πείρα 1

Επαγγελματική Επάρκεια 1

Γνώση ξένων γλωσσών 0,75

Πρόβλεψη για δυνατότητα εξέλιξης 0,25

8. Η επιλογή θα γίνει από πενταμελή Επιτροπή που αποτελείται από : α) δικαστικό αντιπρόσωπο α’ του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ή τον νόμιμο αναπληρωτή του, που ορίζει ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρο. β) τρεις δικηγόρους, από τους οποίους ο ένας με 15ετή τουλάχιστον ευδόκιμη δικηγορική υπηρεσία, που ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του οικείου δικηγορικού συλλόγου, ως μέλη. γ) Έναν εκπρόσωπο του Δήμου Πάτμου, ως μέλος . Καθήκοντα Γραμματέα της Επιτροπής θα ασκήσει υπάλληλος του Δήμου Πάτμου. Η Επιτροπή θα εξετάσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και θα τους καλέσει σε ατομική συνέντευξη . Μέσα σε ένα μήνα το πολύ από την τελευταία ατομική συνέντευξη θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση με την σειρά αξιολόγησης των υποψηφίων.

9. Η συμμετοχή των υποψηφίων στις διαδικασίες επιλογής, προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης.

10. Η παρούσα να δημοσιευτεί σε δύο ημερήσιες Εφημερίδες του Νομού Δωδ/σου (μη υπάρχοντος ημερήσιου τοπικού τύπου)

11. Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης του διαγωνισμού παρέχονται τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09.00 έως 14.00, από το γραφείο Προσωπικού του Δήμου Πάτμου. Αρμόδια υπάλληλος κ. Ελισσαίου Ελένη, Χώρα Πάτμου, τηλέφωνο 22473 60306.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ