back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΤΜΟΣ: Ερώτηση στη Βουλή για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Κέντρο Υγείας

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠΑΤΜΟΣ: Ερώτηση στη Βουλή για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Κέντρο Υγείας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Πάτμο.

Ο κ. Κόνσολας χαρακτηρίζει κορυφαία προτεραιότητα την ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας στο νησί, με δεδομένο ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες πέρα από τους μόνιμους κατοίκους.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι μπορεί να έχουν ήδη προκηρυχθεί θέσεις καρδιολόγου και παιδιάτρου, αλλά η αξιολόγηση των αιτήσεων και η τοποθέτησή τους καθυστερεί αδικαιολόγητα τη στιγμή που  υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Παράλληλα, τονίζει ότι είναι απαραίτητη η κάλυψη δύο ακόμα ειδικοτήτων, ενός μικροβιολόγου και ενός ακτινολόγου, αλλά και η ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας 

ΘΕΜΑ: «Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Πάτμο» 

Κύριε Υπουργέ, 

Η Πάτμος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, στον οποίο η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Πέρα από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, ο πληθυσμός της Πάτμου τη θερινή περίοδο πολλαπλασιάζεται, κάτι που σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται και οι ανάγκες, αλλά και τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δομές δημόσιας υγείας στο νησί.

Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Πάτμου υπηρετούν:

– 2 παθολόγοι

– 1 ιατρός γενικής ιατρικής που υπηρετεί ως αγροτικός ιατρός

– 3 νοσηλεύτριες που λείπουν με συνυπηρέτηση ή άδεια ανατροφής

– 1 μαία

– 2 βοηθοί ακτινολόγοι, ο ένας σε άδεια ανατροφής

– 1 νοσηλεύτρια επικουρική, η θητεία της οποίας λήγει το Σεπτέμβριο

– 1 νοσηλεύτρια  αποσπασμένη για 2 μήνες

– 3 οδηγοί μόνιμοι, εκ των οποίων ο ένας λείπει με άδεια 

Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Έχουν ήδη προκηρυχθεί θέσεις καρδιολόγου και παιδιάτρου, αλλά η αξιολόγηση των αιτήσεων και η τοποθέτησή τους καθυστερεί αδικαιολόγητα, ενώ υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Είναι απαραίτητη, επίσης, η κάλυψη δύο ακόμα ειδικοτήτων, ενός μικροβιολόγου και ενός ακτινολόγου, αλλά και η ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό. 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός 

  1. Ποια είναι η εξέλιξη, σχετικά με την κάλυψη των θέσεων καρδιολόγου και παιδιάτρου που προκηρύχθηκαν. Για ποιο λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία της αξιολόγησης;
  2. Προτίθεται το Υπουργείο να προκηρύξει θέσεις ακτινολόγου και μικροβιολόγου;
  3. Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείο Υγείας σχετικά με την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πάτμου με νοσηλευτικό προσωπικό.  

Ο Ερωτών Βουλευτής 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ