back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Κόνσολας: Ερώτηση στη Βουλή για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πάτμου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜ. Κόνσολας: Ερώτηση στη Βουλή για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πάτμου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάτμου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι υπηρεσίες και οι δομές δημόσιας υγείας στην Πάτμο, χρειάζονται άμεσα ενίσχυση με επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτές εν όψει της τουριστικής κίνησης στο νησί, κατά τη διάρκεια της οποίας αυξάνονται τα ιατρικά περιστατικά.

Ο κ. Κόνσολας θεωρεί ως άμεση ανάγκη και προτεραιότητα την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ. Πάτμου με  δύο (2) επιπλέον γιατρούς Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγους, την επαναπροκήρυξη  των δύο (2) θέσεων Αγροτικών Ιατρών, αλλά και την κάλυψη μίας (1) επιπλέον θέσης Νοσηλευτών. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας 

ΘΕΜΑ: «Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάτμου» 

Κύριε Υπουργέ, 

Οι υπηρεσίες και οι δομές δημόσιας υγείας στην Πάτμο, πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Το Κέντρο Υγείας Πάτμου, πέρα από την κάλυψη των αναγκών  των μόνιμων κατοίκων του νησιού, καλύπτει και τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται από χιλιάδες επισκέπτες την τουριστική περίοδο.

Αυτή τη στιγμή είναι αναγκαία η ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ. Πάτμου με δύο (2) επιπλέον γιατρούς Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγους, καθώς και η επαναπροκήρυξη των δύο (2) θέσεων Αγροτικών Ιατρών, αλλά και η κάλυψη μίας (1) επιπλέον θέσης Νοσηλευτών για να καλυφθούν οι ανάγκες. 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός 

  1. Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πάτμου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ