back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενημερωτική διάλεξη για την οδική ασφάλεια σε μαθητές του ΕΠΑΛ Πάτμου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΕνημερωτική διάλεξη για την οδική ασφάλεια σε μαθητές του ΕΠΑΛ Πάτμου

Τη διάλεξη πραγματοποίησε Αξιωματικός και στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2018-2019 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις με αντικείμενο τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 απογευματινές ώρες πραγματοποιήθηκε διάλεξη από Αξιωματικό και στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου σε μαθητές του ΕΠΑΛ Πάτμου κατά την οποία παρουσιάστηκε προσαρμοσμένο οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφοριακής αγωγής αποσκοπώντας και συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

Τονίστηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητα όπως η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο και προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο.

Σημειώνεται ότι, τη διάλεξη παρακολούθησαν -35- μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ