back to top
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ στο νησί της Πάτμου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΆνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ στο νησί της Πάτμου

Ανω κάτω έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτμο και μάλιστα με δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Η αντιδικία ξεκίνησε με την εκλογή συντονιστικής επιτροπής, από την οποία αποκλείστηκε ο κ. Σπύρος Μαυρωνάς, γνωστό στέλεχος του κόμματος (και μάλιστα υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής).

Ο κ. Μαυρωνάς, με επιστολή του στο PatmosTimes κατήγγειλε τις διαδικασίες, για να δεχθεί ανάλογη απάντηση, σε έντονο ύφος από την νομαρχιακή επιτροπή βορείου συγκροτήματος.
Αναμένεται μάλιστα ότι επί του θέματος θα υπάρξει και συνέχεια.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΥΡΩΝΑ
«Πολιτική ανεπάρκεια, πολιτικό ατόπημα, ή παρέμβαση μαγιάτικου περιπάτου ερασιτεχνικού θιάσου με σκοπό την δημιουργία μιας οργάνωσης σούπας στην ΠΑΤΜΟ.
Θα μπορούσα να είμαι ιδιαίτερα πιο καυστικός για την Σαββατιάτικη (16-5-2015) επίσκεψης των συντρόφων Γιάννη Κουλάκη καί Σούλας Κασίου στην Πάτμο. Όμως τα όρια της σάτιρας και των σκωπτικών σχολίων σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πεπερασμένα, ειδικά όταν νιώθεις μέσα σου να ξεχειλίζει η αγανάκτηση και ο θυμός.

Αυτές τις στιγμές δεν έχεις τη διάθεση ούτε καν να καυτηριάσεις με ειρωνική διάθεση τις ενέργειες ορισμένων συντρόφων πού με άπειρη πολιτική ανεπάρκεια προσπάθησαν να διαμορφώσουν καταστάσεις και διαδικασίες πού δεν χωρούν ούτε στα αστικά κόμματα πόσο μάλλον στο κόμμα της αριστεράς του σεβασμού των δικαιωμάτων και των διαδικασιών. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος σας εξιστορώ πως έχουν τα γεγονότα:

Στις 11-5-2015 δέχτηκα τηλέφωνο από τον σύντροφο Γιάννη Κουλάκη ότι στις 16-5-2015 θα έλθει στην Πάτμο (μάλιστα βρισκόμουν ως δημοτικός σύμβουλος , σε συνεδρίαση του δημοτικού Συμβούλιου και βγήκα έξω προκειμένου να συνομιλήσω με τον σύντροφο) από την πρώτη στιγμή του ανακοίνωσα ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία έχω κλείσει συγκεκριμένο ραντεβού για επαγγελματική μου υποχρέωση και αν ήθελε να ερχόταν είτε την Παρασκευή 15-5-2015 είτε μία από τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας γιατί εγώ θα ήμουν το Σάββατο απασχολημένος με αλλοδαπό (Σουηδός πού ερχόταν με πτήση τσάρτερ μέσω Σάμου για επαγγελματική δουλειά στο νησί και θα έφευγε μεσημέρι Κυριακής πάλι μέσω Σάμου) η απάντηση του συντρόφου ήταν ότι έχει και αυτός προγραμματίσει να έλθει το Σάββατο στην Πάτμο και μάλιστα μαζί με την συντρόφισσα Σούλα Κασίου, δεν γνωρίζω με ποιες διαδικασίες είχαν κλείσει συγκεκριμένο ξενοδοχείο και είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τηλέφωνα από ότι πληροφορήθηκα τα μέλη της οργάνωσης Πάτμου.

Μάλιστα δε σε προηγούμενη ερώτησή μου, γιατί στην Πάτμο δεν έρχεται μαζί με την υπεύθυνη από πλευράς Κεντρικής Επιτροπής ΟΛΓΑ ΑΘΑΝΙΤΗ ή με κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνουν και οι κομματικές διαδικασίες αλλά και ή πολιτική μας δουλειά μιας και στην Πάτμο έχουμε να δούμε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δύο χρόνια , (μόνο ή υποψήφια βουλευτής του νομού ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ήλθε περαστική μια Κυριακή από τις 1μμ  έως 6 μμ) η απάντησή του, ήταν ότι ο ΗΛΙΑΣ ( τον Καματερό εννοούσε) τώρα δεν μπορεί να έλθει.

Να σημειωθεί ότι στα Δωδ/σα έχουμε τρείς βουλευτές και δεν έχει έρθει κανείς μετά τις εκλογές, αλλά βέβαια ούτε και πρίν, απ’ αυτές.
Μου ανακοίνωσε επίσης ότι η συντρόφισσα ΚΑΣΙΟΥ γνώριζε ανθρώπους και άτομα πού συμμετέχουν στους ερασιτεχνικούς θιάσους και έτσι θα μπορούσαμε να είχαμε επαφή μαζί τους προκειμένου να οργανωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η οργάνωση όμως της Πάτμου σε όλες τις Νομαρχιακές επιτροπές Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ είχε ανελλιπώς παρουσία και ήταν πάντα όλα τα χρόνια τυπική τόσο στα οικονομικά της προς την Νομαρχιακή Επιτροπή όσο και στις παρουσίες της δια αντιπροσώπων της τόσο στις όποιες συνδιασκέψεις όσο και στα συνέδρια του κόμματος.

Στις 9,30 το βράδυ δέχτηκα νέο τηλέφωνο από τον σύντροφο ΚΟΥΛΑΚΗ ότι βρισκόταν στην ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΑΡΙΩΝΑΣ στο λιμάνι και ότι βρίσκονταν εκεί και άλλα περίπου είκοσι άτομα και εάν μπορούσα εκείνη την στιγμή να πάω και να παραβρεθώ, στον Αρίωνα. Πράγματι πήγα αμέσως μαζί με τον ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΠΥΡΤΟ και βρισκόταν δέκα πέντε άτομα εκ των οποίων τρία τέσσερα ήταν μέλη άλλων κομμάτων Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ κ.λ.π. τρία τέσσερα άτομα μέλη πού συμμετείχαν στις διαδικασίες της οργάνωσης ΠΑΤΜΟΥ και άσχετα έξη άτομα τα οποία συμμετέχουν σε ερασιτεχνικούς θιάσους θεάτρου.

Από την ενημέρωση πού είχα μού είπαν ότι παίρνουν απογραφικά δελτία και αιτήσεις γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία οργάνωση στην Πάτμο΄ και δεν έχει ποτέ αποστείλει καμία λίστα ονομάτων και συνεπώς δεν υφίσταται καμία οργάνωση και τι έγινε ας την ξαναφτιάξουμε !!!

Δηλαδή να αποδεχτούμε ότι τόσα χρόνια όλοι εμείς πού σαν ΣΥΡΙΖΑ και πιο παλιά σαν συνασπισμός είκοσι πέντε και πλέον χρόνια δεν ήμασταν τίποτα!! ότι οι αγώνες της οργάνωσής μας για το περιβάλλον [ κατά της καύσης των σκουπιδιών ] δικαστήρια με τον δήμο ασφαλιστικά μέτρα κ.λ.π. αγώνας ενάντια στο ρατσισμό [για το μεταναστευτικό] με πολλές φορές απέναντι αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στην μάζωξη πού προαναφέρθηκε, αγώνες και καταγγελίες στις ΑΠΕ του ΜΠΟΜΠΟΛΑ πού υφίστανται στο νησί μας με χρησιδάνειο, αγώνας για το χωροταξικό, αγώνας και καταγγελίες σε μεγαλοσυμφέροντα και την αυθαίρετη δόμηση, αγώνας κατά της εκμετάλλευσης στην εργασία, αγώνες κατά της απελευθέρωσης των αιγιαλών και παραλιών του νησιού μας …. αντιπρόσωποι εκλογικοί όλα αυτά τα χρόνια στα εκλογικά τμήματα κ.λ.π., κ.λ.π. γίνονταν μόνο από προσωπικά μας καπρίτσια από εμένα ή από κάποιους πού έλεγαν ότι δήθεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ …….

Δηλαδή σύντροφοι. Αριστερά τελικά είναι:
Να θυμιατίζεις την κάθε λογής εξουσία είτε κράτος λέγεται αυτό, είτε δήμος, είτε μεγαλοπαράγοντες, προκειμένου ως θεατράνθρωποι κακής ποιότητας να επιχορηγηθούν και να κάνουν ταξιδάκια και διακοπούλες το καλοκαίρι;
Ή να πραγματοποιείς ρήξεις και ανατροπές όπως οι προαναφερόμενες !!

Η ίδια η οργάνωσή μας μετά από απόφαση στήριξε στις περασμένες δημοτικές την δημοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΜΟΥ και από τους δέκα επτά υποψηφίους οι ένδεκα [11] ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα περισσότερα μέλη της μάζωξης ήταν απέναντι και υπέρ των παρατάξεων πού αποφάσισαν προχτές να μη γίνει κατάθεση των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος όπως ένας εξ αυτών ο Κώστας Ματθαίου, συμμετέχοντας ως μέλος της διοίκησης τού πνευματικού κέντρου του Δήμου Πάτμου ψήφισε κατά της μεταφοράς των αποθεματικών , όπως και οι περισσότεροι δήλωσαν ότι είναι κατά της ΚΥΑ περί αιγιαλών και ότι όπως είπαν , δεν πρέπει να βλέπουμε πάντα την νομιμότητα …… γιατί τα τραπέζια και τα καθίσματα πάνω στο Κύμα είναι το χρώμα μας πράγμα πού συμφώνησαν και οι παραβρισκόμενοι ΚΟΥΛΑΚΗΣ-ΚΑΣΙΟΥ.

Με όλα τα ανωτέρω διαπιστώνω ότι όλες οι ενέργειες αλλά και οι πράξεις αυτών των συντρόφων δεν θέλω να πιστέψω ότι είχαν δόλο αλλά και σκοπιμότητα με προφανή σκοπό να μεθοδεύσουν καταστάσεις και έτσι η οργάνωση μας να έλθει στα χέρια καιροσκόπων πού είδαν τώρα εξ αιτίας της κυβέρνησης Σύριζα να επωφεληθούν για ίδιο όφελος καταστάσεις!!

Παρά τις επανειλημμένες αναφορές και προτροπές μου ότι η όλη διαδικασία όχι ως προς την συλλογή απογραφικό δελτίων και αιτήσεων νέων μελών, αλλά ως προς την καταστατική διαδικασία ψήφισης συντονιστικής χωρίς τά μέλη της οργάνωσης έπρεπε να αναβληθεί και με την παρουσία της υπεύθυνης για τις οργανώσεις ΟΛΓΑΣ ΑΘΑΝΙΤΟΥ να γίνουν οι διαδικασίες με πρόσκληση σε όλα τα μέλη και παράλληλα να ακούσουν τις θέσεις και τις απόψεις των μελλών πού θα συμμετείχαν στην συντονιστική Επιτροπή, ο σύντροφος ΚΟΥΛΑΚΗΣ προχώρησε στην διαδικασία εκλογής διά βοής τριμελούς συντονιστικής επιτροπής εντελώς μα εντελώς αντικαταστατικά καταργώντας έτσι την οργάνωση καθώς και αποφάσεις της.

Επομένως για τους παραπάνω λόγους, ζητώ, ως μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ T.O. ΠΑΤΜΟΥ και της νόμιμης οργάνωσης Πάτμου και ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Β. Δωδ/σου, και ακόμα ως εκφραστής των οργισμένων φωνών των μελών της οργάνωσης για την παράνομη διαδικασία και την αλλαγή προσώπων με αντικαταστατικές διαδικασίες, την ακύρωση της παρωδίας της διαδικασίας Κουλάκη-Κασίου και την επανάληψη αυτής με την υπεύθυνο από πλευρά του κόμματος ΟΛΓΑ ΑΘΑΝΙΤΗ σε οποιαδήποτε διαδικασία».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ
Διευκρινήσεις από Ν.Ε.Β.Σ. Δωδεκανήσου για την επιστολή του κ. Μαυρωνά
«Αγαπητοί Πάτμιοι συμπατριώτες, δυστυχώς για εμάς, η πρώτη μας δημόσια επικοινωνία δεν θα είναι για κάποιο σοβαρό λόγο. Γίνεται για να απαντήσουμε σε κάποιους ανόητους και αβάσιμους ισχυρισμούς του κ. Μαυρωνά.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον πειρασμό μιας δημόσιας αντιπαράθεσης για οργανωτικά θέματα με κανέναν. Οι λόγοι προφανείς.
1. Τα εν οίκω μη εν δήμω. Αυτή την κρίσιμη στιγμή για το ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα μας μόνο ανόητα ματαιόδοξοι προτάσσουν το προσωπικό τους συμφέρον και κάνουν δημόσιες παρεμβάσεις με οδηγό τους τη συκοφάντηση και τους γελοίους ισχυρισμούς.
2. Ο κ. Μαυρωνάς αυτή την στιγμή δεν λογίζεται μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν έχει συντάξει το απογραφικό του δελτίο ως όφειλε.

Στην παρούσα φάση οφείλουμε να τονίσουμε με σαφήνεια το εξής, Μαυρωνάς – συντονιστής, Μαυρωνάς – υποψήφιος Βουλευτής, Μαυρωνάς – Υποψήφιος Δήμαρχος, Μαυρωνάς – Συνέδριο, Μαυρωνάς – Νομαρχιακή και τόσα άλλα δεν υφίσταται πλέον. Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σαν υλικά για τη στερεή δόμηση τους την ιδεολογία και την πολιτική όσμωση της αριστεράς δεν νοείται να είναι ατομικό πρατήριο κανενός. Είμαστε χαρούμενοι διότι πλέον στην Πάτμο υπάρχει μια οργάνωση που την αποτελούν άτομα με ηθικό και πολιτικό υπόβαθρο αντάξιο των περιστάσεων. Έχει εκλεγεί νέο Συντονιστικό Όργανο και αυτό και μόνο αυτό εκφράζει το ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτμο.

Συνειδητά αποφύγαμε να απαντήσουμε στους ψεύτικους ισχυρισμούς του κ. Μαυρωνά, διότι αν το πράτταμε, εμμέσως θα νομιμοποιούσαμε τη δημόσια αντιπαράθεση, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να απαντήσουμε ποτέ ξανά σε οτιδήποτε στο δημόσιο χώρο. Το λόγο τον έχουν τα όργανα του κόμματος».

rodiaki.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ