back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο πολεοδομικό γραφείο Λέρου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες διεκπεραίωσης των πολεοδομικών υπηρεσιών Λειψών

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣτο πολεοδομικό γραφείο Λέρου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες διεκπεραίωσης των πολεοδομικών υπηρεσιών Λειψών

Ομόφωνη απόφαση για την μεταφορά της αρμοδιότητας διεκπεραίωσης των πολεοδομικών υπηρεσιών που αφορούν στο δήμο Λειψών από το πολεοδομικό γραφείο Καλύμνου στο πολεοδομικό γραφείο Λέρου, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.

Με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι οι οι κάτοικοι των Λειψών θα έχουν σημαντικό όφελος ως προς την εξυπηρέτησή τους αλλά και ως προς το κόστος διεκπεραίωσης των υποθέσεων που αφορούν την πολεοδομική υπηρεσία.

 Μάλιστα στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος του νησιού, Φώτης Μάγγος τόνισε:

«Από σύστασης του πολεοδομικού γραφείου Καλύμνου οι Λειψοί, πολεοδομικά, ανήκουν στο παραπάνω γραφείο το οποίο προσπαθεί να εξυπηρετήσει το νησί μας με αρκετές δυσκολίες και καθυστερήσεις λόγω της απόστασης με ότι αυτό συνεπάγεται λόγω της γεωγραφικής ασυνέχειας των νησιών.

 Τον τελευταίο καιρό όμως το πολεοδομικό γραφείο του Δήμου Καλύμνου επικαλούμενο έλλειψη προσωπικού αλλά και δυσκολίες στις εγκρίσεις μετακίνησης των υπαλλήλων του, προβαίνει στην διεκπεραίωση των υποθέσεων με πρωτοφανή αργοπορία (ένα χρόνο για μια αυτοψία ηλεκτροδότησης κ.α).

 Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάγκη μεταφοράς μας στο πολεοδομικό γραφείο Δήμου Λέρου, αφενός διότι βρίσκεται στην μισή απόσταση από αυτό της Καλύμνου και αφετέρου διότι είναι στελεχωμένο με περισσότερο προσωπικό που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού μας.  

Επίσης αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες που δραστηριοποιούνται στους Λειψούς έχουν έδρα την Λέρο. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι κάτοικοι των Λειψών θα έχουν σημαντικό όφελος ως προς την εξυπηρέτησή τους αλλά και ως προς το κόστος διεκπεραίωσης των υποθέσεων που αφορούν την πολεοδομική υπηρεσία».

rodiaki.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ