back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Περιοδεία του υπ. Βουλευτή κ. Γιώργου Παλαπουγιούκ στους Λειψούς

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠεριοδεία του υπ. Βουλευτή κ. Γιώργου Παλαπουγιούκ στους Λειψούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επίσκεψη στους Λειψούς πραγματοποίησε σήμερα, ο υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Γεώργιος Παλαπουγιούκ, στα πλαίσια της γενικότερης περιοδείας του στα Δωδεκάνησα,με σκοπό την άμεση ενημέρωσή του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ακρίτες μας.

Με γνώμονα αυτό,συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κο Μάγγο Φώτη, με τον οποίο και ανέλυσαν θέματα που ταλανίζουν τον δήμο,όπως προβλήματα στελέχωσης καθώς και οικονομικών παροχών,που είναι γνωστά αλλά που επιμελώς ΄΄θάβονται΄΄ στα συρτάρια των ιθυνόντων, διαιωνίζοντας το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, μέγα και άλυτο θέμα αποτελεί ο οικονομικός συμψηφισμός μεταξύ πολιτών και δήμου,μιας και μέχρι σήμερα δεν έχει επιμεληθεί καμιά κυβερνητική αρχή. 

Συνάντηση υπήρξε και με τον πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου με τον συνδυασμό ΄΄Νησιωτική Ανατροπή΄΄ κο Μπενέτο Σπύρου, με τον οποίο και συζήτησαν θέματα που αφορούν ειδικά το νησί καθώς και γενικότερα την περιφέρεια. 

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τους τοπικούς φορείς ανέκυψε και το μείζων πρόβλημα της ιατρικής μέριμνας και φροντίδας μιας και,όπως σε όλα τα νησιά μας, παρουσιάζεται ελλιπής στελέχωση, κάνοντας τους ακρίτες μας να νιώθουν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας,γεμίζοντάς τους θυμό αλλά και άγχος μιας και δεν ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν μια δική τους αρρώστια αλλά κυρίως των παιδιών τους. Οι Λειψοί χρειάζονται επειγόντως γιατρούς! 

Προβλήματα και ανασφάλεια εκφράστηκε και από τους ντόπιους επαγγελματίες,ασφαλισμένους στον ΟΓΑ,οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την μεταπήδησή τους στον ΟΑΕΕ,μπλέκοντας σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας και οικονομικής ανεπάρκειας. 

Με φανερό προβληματισμό εγκατέλειψε το νησί ο κος Παλαπουγιούκ,επισημαίνοντας ότι “είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν! Είναι πολλές οι παραλείψεις που πρέπει να διορθωθούν! Είναι απαραίτητο το κράτος να σκύψει πια στον απλό πολίτη και να αφουγκραστεί τις καθημερινές του ανάγκες και ειδικά σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν είναι απλοί πολίτες αλλά και φρουροί και υπερασπιστές των συνόρων μας! Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ προσωπικά,πρέπει να ξέρουν ότι θα αγωνιστούμε για τα δίκαιά τους και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους”.


Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου

Γεώργιος Κών. Παλαπουγιούκ

Ανεξάρτητοι Έλληνες – Πάνος Καμμένος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ