back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΙΨΟΙ: Συμμετοχή δημάρχου στο θεματικό συνέδριο για τη νησιωτικότητα στα Κύθηρα

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΛΕΙΨΟΙ: Συμμετοχή δημάρχου στο θεματικό συνέδριο για τη νησιωτικότητα στα Κύθηρα

Το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα στο νησί των Κυθήρων το ειδικό θεματικό συνέδριο – workshop της ΚΕΔΕ με θέμα τη νησιωτικότητα, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκε επίσημα η μελέτη για τη νησιωτική πολιτική που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ.

Τις εργασίες του συνεδρίου τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Η επιλογή των Κυθήρων για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έγινε τυπικά αλλά ουσιαστικά, προκειμένου να στηρίξουμε ως αυτοδιοίκηση το νησί και το Δήμο που το φετινό καλοκαίρι πλήρωσαν ακριβά την κρατική ανεπάρκεια με τα ζητήματα της φωτιάς.

Την εισαγωγική ομιλία έκανε ο φιλοξενών Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης, ενώ τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι από τους παρισταμένους Δημάρχους νησιών, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παπασταμόπουλος Δημοσθένης, ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ. Δημ. Καλογερόπουλος, στελέχη της ΠΕΔ και της αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα και εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης σε ζητήματα αυτοδιοίκησης.

Στην δική μου τοποθέτηση αναφέρθηκα σε ειδικά ζητήματα που μας απασχολούν όπως:

  • τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ
  • -την υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου μας
  • -τις συγκοινωνίες
  • -τις υποδομές
  • -την έλλειψη εξειδικευμένων γιατρών
  • -και τις αλλεπάλληλες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου (4412/16) που καθηλώνουν τα νησιά και δημιουργούν δήμους δύο ταχυτήτων.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ