back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΙΨΟΙ: Σύμβαση με την Περιφέρεια για την δημιουργία υδατοδρομίου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΛΕΙΨΟΙ: Σύμβαση με την Περιφέρεια για την δημιουργία υδατοδρομίου

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου 2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Λειψών, ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε το 6ο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα «Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λειψών και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία υδατοδρομίου στους Λειψούς από την ΠΝΑ», που ομόφωνα κρίθηκε αποδεκτό να τεθεί στη συνεδρίαση ως κατεπείγον, διότι αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο κ. Φώτη Μάγγο, ο οποίος ανέφερε ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προτείνεται να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στους Λειψούς.

Ο κ. Μάγγος τόνισε ότι είναι σημαντικός ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η λειτουργία και εκμετάλλευση υδατοδρομίων τόσο στην ανάπτυξη του τουρισμού στην νησιωτική Ελλάδα όσο και στην κάλυψη παρακτίων περιοχών στη χώρα μας και ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο όπου μπορούν να αποτελέσουν μοναδική διέξοδο για το νησί των Λειψών, επειδή δεν διαθέτει χερσαίο αεροδρόμιο.

Έτσι, πρότεινε όπως ληφθεί απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στους Λειψούς, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Κατόπιν κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λειψών μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τα ανωτέρω, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λειψών με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στους Λειψούς από την Περιφέρεια. Επίσης όρισε εκπρόσωπο του Δήμου λειψών στην Επιτροπή Εποπτείας και Παρακολούθησης τον Δήμαρχο κ. Φώτη Μάγγο, και τον εξουσιοδότησε για την υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης.

lerosnews.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ