back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΙΨΟΙ: Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΛΕΙΨΟΙ: Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων

Δίωρη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό είχε σήμερα το πρωί στο υπουργείο ο δήμαρχος Λειψών.

Τα θέματα πολλά, τα εμπόδια ακόμη περισσότερα αλλά ο κοινός σκοπός, η καλή θέληση και κυρίως η βούληση και των δύο για γρήγορη επίλυση οδηγεί σε αποτελέσματα.
Ήτοι:

  1. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εγκατασταθεί και θα λειτουργεί η μονάδα αφαλάτωσης 600κμ/ημέρα ακόμη κι αν χρειαστεί να τοποθετηθεί προσωρινά εντός του λιμανιού.
  2. Σε ένα μήνα θα έχει ξεκινήσει η δωρεάν παροχή ιντερνετ σε 343 νοικοκυριά των Λειψών με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και για το δωρεάν δορυφορικό τηλεοπτικό σήμα.
  3. Τις επόμενες μέρες θα κατέβει στη Λέρο τεχνικό κλιμάκιο προκειμένου να διερευνήσει τις πιθανές λύσεις καθώς και το εκτιμώμενο κόστος μιας ενδεχόμενης επέκτασης του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου η αναβάθμιση του οποίου μας αφορά άμεσα και θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη και στο νησί μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
  4. Ήδη προχωρά η μελέτη για το μεταφορικό ισοδύναμο η ολοκλήρωση της οποίας θα ανοίξει το δρόμο για την επιδότηση των μετακινήσεων των ακριτών και πραγματικά θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των νησιωτών που επί 25 χρόνια ακούν την εξαγγελία χωρίς κανένα ορατό αποτέλεσμα.
  5. Έγινε αντιληπτή απ’ τον υφυπουργό η αναγκαιότητα χρηματοδότησης ενός πολύ σημαντικού λιμενικού έργου του οποίου η όλη διαδικασία υλοποίησης έχει ξεκινήσει από το 2003 και σήμερα είναι απολύτως ώριμο προϋπολογισμού 1.285.000,00 Ευρώ και αφορά την επέκταση της αποβάθρας από το γεφυρωτό προβλήτα έως τον επιβατικό.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κο Σαντορινιό, ο Δήμαρχος μετέβει στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης όπου και κατέθεσε το τεχνικό δελτίο του έργου στην διεύθυνση δημοσίων επενδύσεων ευελπιστώντας να ενταχθεί στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού που έχει προκηρύξει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κος Χαρίτσης ύψους 50.000.0000,00 Ευρώ με τελική προθεσμία κατάθεσης την 31 Ιουλίου. 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ