back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΙΨΟΙ: Ματαίωση Συνάντησης Δημάρχου με τον Υπουργό Μεταφορών και Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας “λόγω καιρού”

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΛΕΙΨΟΙ: Ματαίωση Συνάντησης Δημάρχου με τον Υπουργό Μεταφορών και Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας “λόγω καιρού”

Δεν μπόρεσε να ταξιδέψει προς Πειραιά λόγω καιρού ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος, προκειμένου να παραστεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τους Υπουργούς Μεταφορών – Ναυτιλίας για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του ακριτικού νησιού.

Για τον λόγο αυτόν εξέδωσε την παρακάτω αιχμηρή επιστολή στην οποία αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκομαι στην τόσο σημαντική μας  συνάντηση που μετ’ επιτάσεως ζητήσαμε λόγω του συχνότατου πλέον φαινομένου να μην προσεγγίσει, το μοναδικό πλοίο που μας συνδέει με τον Πειραιά, το Λιμάνι των Λειψών αφού κρίνεται ακατάλληλο λόγω της θέσης του κρηπιδώματος σε συνάρτηση πάντα με τις καιρικές συνθήκες.

 Και εγώ αλλά και οι 800 κάτοικοι του νησιού μου υφιστάμεθα ένα μόνιμο μπούλινγκ σχετικά με το αν θα φτάσουμε στον προορισμό μας ή δεν θα ταξιδέψουμε καθόλου όταν χρειάζεται να μετακινηθούμε για να εξεταστούν τα παιδιά μας από γιατρούς, που εδώ δεν έχουμε, να υποβληθούμε σε κάποια χειρουργική επέμβαση ή θεραπεία, που εδώ δεν γίνεται, να προμηθευτούμε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, που εδώ δεν υπάρχουν, να φέρουμε τουρισμό στο νησί μας για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ή ακόμα και να συναντήσει ο Δήμαρχος του νησιού τον Υπουργό για να του εκθέσει από κοντά αυτά τα προβλήματα. Ούτε κι αυτό γίνεται. Ειλικρινά, κάθε φορά που δεν μπαίνει στο λιμάνι μας το πλοίο νιώθουμε ότι μας γυρίζει την πλάτη όλος ο κόσμος. Απόρριψη και ματαίωση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα. Για ποιά νησιωτικότητα μιλάμε; Ή δεν έχει για όλους μας το ίδιο εννοιολογικό περιεχόμενο η λέξη αυτή ή κάποιοι μας κοροϊδεύουν.

Ακόμη και στους φύσει αισιόδοξους νησιώτες υπάρχει πλήρης απογοήτευση για τη διαχρονική αδράνεια και την συστηματική κατηγοριοποίηση των πολιτών της πατρίδας μας.

Αφού λοιπόν δεν μπορώ να παραβρεθώ στην προγραμματισμένη συνάντηση μας σας στέλνω εγγράφως τα αιτήματα μας και παρακαλώ να τύχουν της δέουσας ως προς την αναγκαιότητα τους σημασίας και προτεραιότητας.

  1. Αναβάθμιση του αερολιμένα Λέρου σε διεθνή.
  2. Τροποποίηση των διατάξεων του Ν.4412/16 σχετικά με τον ορισμό επιτροπών διεξαγωγής διαγωνισμών σε μικρούς δήμους που δεν διαθέτουν 3 μηχανικούς. (βλ. σχετ. ΑΠ 209/9-2-2017 έγγραφο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου).
  3. Χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής επέκτασης του κρηπιδώματος στο Λιμένα Λειψών με στόχο την αύξηση ακτίνας ελιγμού των επιβατηγών πλοίων για να μην παρατηρείται πλέον το τραγικό φαινόμενο της συγκοινωνιακής μας απομόνωσης.
  4. Δεύτερη εβδομαδιαία σύνδεση με Πειραιά (αφορά τον Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας).

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Φώτιος Μιχ. Μάγγος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ