back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σχολεία: Άνοιγμα χωρίς μάσκες – Η εισήγηση της Επιτροπής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣχολεία: Άνοιγμα χωρίς μάσκες - Η εισήγηση της Επιτροπής

Χωρίς υποχρεωτικές μάσκες και χωρίς τεστ θα ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό, καταλήγουν οι λοιμωξιολόγοι.

Ειδικότερα, η επιτροπή εισηγείται τα εξής:

  • Παραμένει η προαιρετική χρήση μάσκας στο σχολικό περιβάλλον
  • Σύσταση για τεστ όταν υπάρχουν συμπτώματα
  • Σε αρνητικό τεστ, παραμονή στο σπίτι μέχρι την αποδρομή των συμπτωμάτων
  • Για το κρούσμα, όπως και στον γενικό πληθυσμό, παραμένει σπίτι για πέντε μέρες και επιστρέφει με μάσκα για άλλες πέντε μέρες

Υπενθυμίζεται πως, μιλώντας στο Open, o υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έλεγε πως βούληση της κυβέρνησης είναι να γίνει το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ιδιαίτερα μέτρα και να είναι «το δυνατόν πιο κανονική η λειτουργία» τους.

«Η επιτροπή έρχεται και εισηγείται η κυβέρνηση αποφασίζει βέβαια. Εγώ να ξέρετε είμαι ένας υπουργός που δεν κρύβομαι πίσω από τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί είναι για να εισηγούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν τη σφραγίδα βάσει των εισηγήσεων της πολιτικής απόφασης. Η βούληση η δική μας είναι να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο κανονική λειτουργία των σχολείων. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε μαζέψει τι γίνεται στις άλλες χώρες. Ως Ελλάδα έχουμε ένα πλεονέκτημα όπως καταλαβαίνεται. Ανοίγουμε αργότερα από άλλες χώρες της ΕΕ και βλέπουμε ότι κατά βάση, η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών ανοίγουν χωρίς μέτρα ή με μέτρα συστάσεων. Η βούλησή μας είναι να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση αλλά θα ακούσουμε και τις εισηγήσεις των ειδικών», είπε ο υπουργός Υγείας.

ethnos.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ