17-08-2019 Τελευταία ενημέρωση: 11:52, στις 16-08-2019

ΠΓΔΜ: «Ναι» στη Συνταγματική Αναθεώρηση - Βρήκε τους 80 βουλευτές ο Ζόραν Ζάεφ

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 1518 φορές

Την απαραίτητη πλειοψηφία των 80 βουλευτών πέτυχε ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων περνώντας με τον τρόπο αυτό τη Συνταγματική Αναθεώρηση στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών παρά τις αντιδράσεις του VMRO και τις καταγγελίες της πολιτικής του ηγεσίας για προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών της.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται δύο ακόμη ψηφοφορίες η μία εκ των οποίων (η δεύτερη) αφορά στις τροποποιήσεις, δηλαδή τις προτεινόμενες αλλαγές. Οι συσχετισμοί δυνάμεων όμως που δημιουργούνται δύσκολα αλλάζουν.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 23.20 και ολοκληρώθηκε στις 23.37 με τον Ζόραν Ζάεφ να πετυχαίνει μεγάλη νίκη. Αρχικά η ψηφοφορία έγινε ηλεκτρονικά με την πρόταση να λαμβάνει 80 ψήφους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το VMRO να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία που όμως έδειξε το ίδιο αποτέλεσμα.

Το κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ήταν κάτι περισσότερο από έντονο με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει επισήμως απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών της ακόμη και απειλών και εκβιασμών και την κυβέρνηση να απαντά με προειδοποιήσεις για μηνύσεις.

Η νίκη του Ζόραν Ζάεφ του επιτρέπει να κλείσει το θέμα των αλλαγών και αποφεύγοντας τις εκλογές να προχωρήσει στα επόμενα βήματα τόσο σε σχέση με το ΝΑΤΟ όσο και με την Ε.Ε.

Το μπαλάκι βρίσκεται πλέον στην πλευρά της ελληνικής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

liberal.gr


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook