Oct 20, 2019 Last Updated 07:20, στις 20-10-2019

Με τροπολογία της νύχτας μεθοδεύτηκε το σκάνδαλο ξεπουλήματος των τραπεζών

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 900 φορές

Τo σκάνδαλο των τραπεζών, που αφελληνίστηκαν αντί πινακίου φακής, δεν θα περάσει εύκολα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αποκαλύψεις για το πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο ξεπουλήματος των τραπεζών σε ξένα funds τα οποία με τιμές χιλιοστών του ευρώ απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του εγχώριου πιστωτικού συστήματος είναι συνεχείς ενώ ήδη ακούγονται φωνές στη Νέα Δημοκρατία, όπως αυτή του Αδ. Γεωργιάδη, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Τα καρφώματα για την παρέα του Μαξίμου που οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο κατ’ εντολήν των τροϊκανών, οι οποίοι ήθελαν να περάσουν οι ελληνικές τράπεζες σε funds του εξωτερικού, έρχονται πλέον και από τους παλαιούς «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.iskra.gr που απηχεί τις θέσεις Λαφαζάνη, το σκάνδαλο μεθοδεύτηκε μέσω μίας τροπολογίας που πέρασε νύχτα από τη Βουλή και η οποία απάλλαξε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από κάθε ευθύνη.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση άλλαξε μέσα σε 20 ημέρες τη διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 7 του νόμου 4310/15 η οποία προέβλεπε ότι για τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης «η τιμή κάλυψης των μετοχών ορίζεται ως τιμή, όπως αυτή προκύπτει από τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, που διενεργείται από κάθε πιστωτικό ίδρυμα.

Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου το ΤΧΣ δύναται να δεχτεί αυτή την τιμή, υπό την προϋπόθεση ότι το Ταμείο έχει αναθέσει και έχει λάβει γνώση από ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό σύμβουλο, ο οποίος γνωμοδοτεί ότι η διαδικασία βιβλίου προσφορών είναι σύμφωνη με τη διεθνή βέλτιστη πρακτική στις συγκεκριμένες περιστάσεις».

Μετά από 20 ημέρες η κυβέρνηση με το νόμο 4346/15 άλλαξε την επίμαχη διάταξη ως εξής: Στην παρ. 24 σημειώνεται πως «στο δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης α’ της παραγράφου 5 του άρθρου 7 η φράση “το Ταμείο δύναται να δεχτεί” αντικαθίσταται με τη φράση “το Ταμείο δέχεται”».

Δηλαδή το ΤΧΣ είναι υποχρεωμένο να δεχτεί την τιμή που προέκυψε από το βιβλίο προσφορών, ακόμη και εάν είναι τα χιλιοστά του ευρώ που έδωσαν σε «κλειστό κύκλο» τα κοράκια των αγορών αποκλείοντας το Δημόσιο, που έχασε τα μερίδιά του στις τράπεζες και βέβαια το 99% της αξίας του χαρτοφυλακίου του.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες για το Μαξίμου, την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, το οικονομικό επιτελείο και βέβαια τους βουλευτές της συμπολίτευσης που ψήφισαν τη συγκεκριμένη διάταξη καλύπτοντας το μέγα σκάνδαλο σε βάρος των συμφερόντων του κράτους.
Η υπόθεση έχει ακόμη πολλές πτυχές και κάποιοι δεν θα πρέπει να αισθάνονται άνετοι στην καρέκλα τους.


ΔΕΞΙΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ;

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να δώσει καμία συναίνεση στον Τσίπρα για τις μειώσεις στο ασφαλιστικό. Και όσοι μιλούν υποτίθεται επ’ ονόματι της παράταξης για «εθνική ανάγκη» καλό είναι να σιωπήσουν γιατί η προσωπική τους ιδιοτέλεια φαίνεται από μακριά.

Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους Ελληνες ψηφοφόρους τον Σεπτέμβριο δηλώνοντας ότι με το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Η Νέα Δημοκρατία ας τον αφήσει να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμά του χωρίς κανένα εμπόδιο.

Αλλιώς κάποιοι δεξιοί υπηρέτες του Τσίπρα θα νοιάζονται μόνο για την προσωπική τους βολή αδιαφορώντας για τα ψέματά του.

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ-ΡΕΚΟΡ

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research που δημοσίευσε το «Βήμα» είναι εντυπωσιακά σε ό,τι αφορά την ταχεία αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, που επίσης έχει υποχωρήσει στο 14,5%, το γεγονός ότι εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε περίοδο εσωστρέφειας και την προηγούμενη εβδομάδα υπέστη την πανωλεθρία της κάλπης ερμηνεύει τα χαμηλά της ποσοστά.

Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε διάστημα δύο μηνών έχει χάσει πάνω από 20 ποσοστιαίες μονάδες ενώ και η δημοφιλία του Τσίπρα έχει καταρρεύσει. Εάν η Ν.Δ. είχε συμπαγή εικόνα, ήδη θα ήταν μπροστά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων.

e-typos.com

{widget:social-share-button}


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook