19-09-2019 Τελευταία ενημέρωση: 08:05, στις 18-09-2019

Με εντολή Στουρνάρα θα εισπραχθεί κανονικά το χαράτσι της ΔΕΗ για λόγους... δημοσίου συμφέροντος!

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 737 φορές

χαράτσι ΔΕΗ Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας έστειλε χθες το βράδυ επιστολή στη Διοίκηση της ΔΕΗ ζητώντας από την επιχείρηση, να εξακολουθήσει να εισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

«Το τέλος παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ», ξεκαθάρισαν σήμερα αρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης. Την ίδια ώρα, η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία για συνέχιση της έκδοσης των λογαριασμών στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος ακινήτων.

 

Το ζήτημα με το τέλος ακινήτων δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που έκρινε τη χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών ρεύματος αντισυνταγματική.

Το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει σήμερα στον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου. Ωστόσο, έως ότου ξεκαθαρίσει η νομική πλευρά του ζητήματος, κάλεσε τη ΔΕΗ να συνεχίσει την είσπραξη του τέλους.

Πάντως, στελέχη της Διοίκησης της ΔΕΗ εκτιμούν πως η συνέχιση της έκδοσης λογαριασμών με EETHΔEαπό τη στιγμή που η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή μπορεί να εγείρει αγωγές από καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το τέλος ακινήτων, απαγόρευσε ωστόσο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για όσους δεν το καταβάλουν. fimotro.blogspot.gr


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook