19-09-2019 Τελευταία ενημέρωση: 08:05, στις 18-09-2019

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Παράλληλα με τον αξονικό τομογράφο πρέπει να τοποθετηθεί και νευρολόγος στο Νοσοκομείο Καλύμνου»

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 730 φορές

Την προκήρυξη θέσης νευρολόγου στο Νοσοκομείο Καλύμνου, παράλληλα με τη δρομολόγηση της προμήθειας του αξονικού τομογράφου, ζητά ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απεικονίζει ο αξονικός τομογράφος (όπως π.χ. αγγειακά, ισχαιμικά επεισόδια) είναι απαραίτητη η παρουσία, αλλά και οι υπηρεσίες ιατρού-νευρολόγου για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Τονίζει, επίσης, ότι στο Κρατικό Θεραπευτήριο της Λέρου, παράλληλα με την προμήθεια του αξονικού τομογράφου, έχει εκκινηθεί και η διαδικασία για την πρόσληψη νευρολόγου και ζητά να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για το Νοσοκομείο Καλύμνου. 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας 

ΘΕΜΑ:  «Τοποθέτηση ιατρού-νευρολόγου στο Νοσοκομείο Καλύμνου» 

Κύριε Υπουργέ, 

Όπως γνωρίζετε, στο νοσοκομείο Καλύμνου έχει δρομολογηθεί η προμήθεια αξονικού τομογράφου.

Πρόκειται για μια επιβεβλημένη και ορθή κίνηση που όμως για να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα και αποτέλεσμα θα πρέπει να συνοδευτεί με την προκήρυξη μιας θέσης νευρολόγου για το νοσοκομείο.

Όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο Ιατρικός Σύλλογος Καλύμνου σε παρέμβασή του, η οποία σας κοινοποιήθηκε, είναι απαραίτητη η παρουσία νευρολόγου, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αξονικού τομογράφου και αυτό γιατί ο νευρολόγος θα μπορεί να δίνει άμεσες λύσεις σε επείγοντα περιστατικά όπως π.χ. θρομβόλυση εντός των πρώτων 3-4,5 ωρών σε αγγειακά ισχαιμικά επεισόδια, και με αυτό τον τρόπο θα σωθούν  ανθρώπινες ζωές.

Άλλωστε, στο Κρατικό Θεραπευτήριο της Λέρου, παράλληλα με την προμήθεια του αξονικού τομογράφου, έχει εκκινηθεί και η διαδικασία για την πρόσληψη νευρολόγου. 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός 

  1. Εάν προτίθεται, στο επόμενο χρονικό διάστημα, να προβεί στην προκήρυξη θέσης ιατρού-νευρολόγου στο νοσοκομείο της Καλύμνου. 

Ο Ερωτών Βουλευτής 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook