21-07-2019 Τελευταία ενημέρωση: 01:55, στις 21-07-2019

Απάντηση Μέρκελ στους Δημάρχους Λέρου, Κω, Σάμου, Χίου και Λέσβου για το Προσφυγικό

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 3101 φορές

Απαντητική επιστολή εξέδωσε το γραφείο της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου της Γερμανίας κας Άγκελα Μέρκελ, αναφορικά με την επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και των Δημάρχων Λέσβου, Σπύρου Γαληνού,  Χίου  Μανώλη Βουρνούς, Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, Κω  Γιώργου Κυρίτση, Λέρου Μιχαήλ Κόλια για το προσφυγικό ζήτημα και το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.  

Στην εν λόγω επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί Κύριοι,

Εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου Δρ. Άγκελα Μέρκελ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για το ευγενικό σας γράμμα της 9ης Ιανουαρίου.

Σας διαβεβαιώνω ότι η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αν και ο αριθμός των αφίξεων δια θαλάσσης έχει μειωθεί σημαντικά από την εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρώπης –Τουρκίας, η συνεχιζόμενη παρουσία πολλών αιτούντων άσυλο παραμένει μια τεράστια πρόκληση για τις τοπικές σας κοινωνίες. Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, αναλαμβάνουν  μεγάλη ευθύνη – που είναι για χάρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά. Ως Ευρωπαίοι και στενοί φίλοι, είμαστε ευγνώμονες για τις σπουδαίες προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι κοινότητές σας μέχρι τώρα.

Κατά την άποψή μας, μια καθολική εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρώπης- Τουρκίας, ιδιαίτερα με στόχο τις άμεσες επιστροφές, παραμένει το κλειδί για να εμποδιστούν οι άτακτες αφίξεις και να ανακουφιστεί η μεταναστευτική πίεση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στο μεταξύ, πρέπει να γίνει πλήρης χρήση της υπάρχουσας Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για να διασφαλιστεί, αφενός, αξιοπρεπής και επαρκής στέγαση των αιτούντων άσυλο και αφ’ ετέρου, κατάλληλη υποστήριξη και αποζημίωση των κοινοτήτων  που τους αφορά. Πιστεύουμε ότι ανάλογα μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν σε στενή συνεργασία ανάμεσα στις τοπικά και κεντρικά κέντρα εξουσίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρακαλώ να είστε βέβαιοι ότι η Γερμανία επίσης θα παραμείνει δυνατός υποστηρικτής σε αυτή την κοινή Ευρωπαϊκή προσπάθεια,

Με εκτίμηση,

Jan Hecker


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook