back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακαλείται η εγκύκλιος για τις εφημερίες στα νοσοκομεία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνακαλείται η εγκύκλιος για τις εφημερίες στα νοσοκομεία

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα με την οποία ανακαλείται, μετά τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών, η εγκύκλιος που εισήγαγε το καθεστώς εφημερίας τομέα.

Ειδικότερα, η σχετική εγκύκλιος που απεστάλη την περασμένη Παρασκευή από το υπουργείο Υγείας προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας, για τις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, προβλέπει ότι «σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας εφημέρευσης Τμήματος/Κλινικής Νοσοκομείου με το υπηρετούν προσωπικό αυτού/ής (λόγω ασθενειών, παραιτήσεων κλπ.) και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η υγεία των ασθενών, στην εφημερία θα συμμετέχουν όλοι οι ιατροί του οικείου Τομέα (ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι), υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σε εφημερία ετοιμότητας διαθέσιμος ειδικευμένος ιατρός της αντίστοιχης ειδικότητας του εφημερεύοντος Τομέα».

Πλέον, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επαναπροώθησε το ζήτημα των εφημεριών τομέα για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του νοσοκομείου στο ΚεΣΥ και ζητεί συμπληρωματική γνωμοδότηση.

«Σε σχέση με την υπ’ αριθ. 1356/29-12-2022 απόφαση του ΚΕΣΥ, το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση. Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες. Εφημέρευση Τομέων/Νοσοκομείων για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών».

protothema.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ