15-07-2019 Τελευταία ενημέρωση: 17:40, στις 15-07-2019

Αλλάζουν οι έλεγχοι στα αεροδρόμια - Τι να προσέχετε

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 917 φορές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για το νέο σύστημα ελέγχων που κάνει πρεμιέρα στα αεροδρόμια, προκειμένου να γλιτώσετε χρόνο και να αποφύγετε άσκοπη ταλαιπωρία.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σηματοδοτώντας αλλαγές στη διαδικασία των ελέγχων στα αεροδρόμια. 

Στην κατεύθυνση αυτή και όπως ορίζει ο νέος κανονισμός, οι διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων θα γίνονται με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Στην πράξη, για τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες εκτός Σένγκεν, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φτάνουν έγκαιρα στον διαβατηριακό έλεγχο, ο οποίος σημειώνεται ότι διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να μην αυξηθεί ο χρόνος αναμονής τους στα αεροδρόμια και να έχουν όλο τον απαραίτητο χρόνο προσέλευσης στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσεις τους.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου, οι αρμόδιες αρχές συνιστούν τη χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΛΑΣ έχει ενισχύσει το δυναμικό της στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ και οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου έχουν προβεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθούν "ουρές" και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Στις παραπάνω προβλέψεις δεν εμπίπτουν οι πτήσεις εσωτερικού, καθώς και εκείνες σε χώρες εντός Σένγκεν.

Πηγή: news247.gr


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook