back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Σαντορινιός: Τα ανακοινωθέντα μέτρα της Κυβέρνησης δεν επαρκούν. Χρειάζεται άμεσα ένα γενναίο πλαίσιο στήριξης των εποχικά εργαζομένων

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΝ. Σαντορινιός: Τα ανακοινωθέντα μέτρα της Κυβέρνησης δεν επαρκούν. Χρειάζεται άμεσα ένα γενναίο πλαίσιο στήριξης των εποχικά εργαζομένων

Αθήνα, 18/06/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Τα ανακοινωθέντα μέτρα της Κυβέρνησης δεν επαρκούν. Χρειάζεται άμεσα ένα γενναίο πλαίσιο στήριξης των εποχικά εργαζομένων»

Με Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, τονίζει, για ακόμη μια φορά, τις παραλείψεις και τα κενά στην πολιτική της Κυβέρνησης για τη στήριξη των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού και του επισιτισμού στο νησί της Ρόδου.

Βασιζόμενος σε σχετική επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους εποχικά εργαζόμενους είναι ελλιπή και αποσπασματικά και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του κλάδου, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα όπως αυτά της διευρυμένης ανεργίας, της μείωσης μισθών αλλά και της αβεβαιότητας για το εργασιακό του μέλλον.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, μέσω της αναφοράς του και στηρίζοντας τις αγωνίες των εργαζομένων, υπογραμμίζει τα ζητήματα της καθολικής ένταξης, στο επίδομα ανεργίας όλων των εργαζομένων που έχουν πληγεί, χωρίς προϋποθέσεις, ενώ ζητά επίσης και τη θέσπιση έκτακτου επιδόματος, που θα καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό του μισθού που λάμβαναν οι εργαζόμενοι την προηγούμενη σεζόν.

Τέλος, όπως αναφέρει ο βουλευτής, η εργασία και η επιχειρηματικότητα των νησιών δεν μπορούν να περιμένουν τις, με το σταγονόμετρο, ανακοινώσεις της Κυβέρνηση, ούτε να αναμένουν τις διορθωτικές ανακοινώσεις των Υπουργείων. Χρειάζεται άμεσα η εφαρμογή ενός γενναίου πλαισίου για την περαιτέρω τόνωση των εργαζομένων και την βιωσιμότητα των νησιωτικών επιχειρήσεων.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ